Karavan Evler: Yapımından Fiyatına Kadar Merak Ettiğiniz Her Şey

Karavancılığa Giriş

Bir yere ait olmayı sevmeyen biriyseniz ve gezmeyi de çok seviyorsanız neden karavan düşünmüyorsunuz ki?

Karavanın avantajlarını saysak bitmez ama en önemli iki avantajından bahsedelim: Tatil masraflarınız ciddi oranda azalır ve sınırsız özgürlük alanınız olur.

Kullanım şekli olarak farklı üç şekilde bulabileceğiniz karavanların, çeşitleri farklı olsa da hepsinin hizmet ettiği kavram, özgürlük...

Çeşit Çeşit Karavanlar...

Karavanlar; motokaravan, çekme karavan ve karavan ev şeklinde üç farklı şekilde kullanılabiliyor.

Motokaravanlar, ön kısmı otobüs vb. araçlardan oluşan arka kısmı da vagon tipinde tasarlanan araçlar. Çekme karavana göre ulaşım konusunda daha kolaylık sağlayan motokaravan, fiyat olarak da çok geniş bir fiyat aralığını kapsıyor. Yani küçük bir minibüsten yapılan bir karavana daha ucuz bir maliyetle sahip olabilirken, travego tarzı bir karavana daha yüksek maliyetle sahip olursunuz.

Çekme karavanlar, araçların arkasına halatla takılan gezici kabinlerden oluşuyor. Bu karavanı aracınızın arkasına takıyorsunuz nerede konaklayacaksanız oraya konumlandırıyorsunuz. Fiyat olarak motokaravanlara göre daha uygun maliyetli olan bu araçların da kendi içinde ayrımı var: 750 kg altı ve 750 kg üstü.

Çekme karavanınız 750 kg altındaysa normal aracınızın ehliyetiyle ruhsata gerek kalmadan trafiğe çıkabiliyorsunuz. Ama karavanınız 750 kg üstündeyse karavan için O2 onay belgesine ve BE ehliyete ihtiyacınız olacak. Bütün bu bilgiler trafikte sorun yaşamamanız için çok önemli.

Ve şimdi de sıra, asıl konumuz olan ahşap karavanlarda...