Prefabrik Evlerle İlgili Cevabı En Çok Merak Edilen 20 Soru

Prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evler fabrikada üretilen yapılardır. Satın alınan bir prefabrik ev üretildikten sonra kurulum için ev sahibinin arsasına nakledilir. Kısa bir sürede montaj işlemi tamamlanan ev hazır hale gelir.

Prefabrik evler hangi malzemelerden üretilir?

Prefabrik evlerin yapımında çevreye zararsız, yanmaz ve suya dayanıklı malzemeler kullanılır. Prefabrik ev yapımında kullanılan teknik malzemler: çelik, betopan, mineral yün ve pvcdir.

Prefabrik ev sağlam mıdır?

Prefabrik evlerde kullanılan malzemeler kaliteli oldukları sürece dayanıklıdırlar. Bu yüzden prefabrik evinizi seçmeden evlerde kullanılan malzemelerin teknik detylarını araştırmalısınız.

Prefabrik evler iyi ısınır mı?

Prefabrik evlerde ısı yalıtımı yapılırken betonarme evlerde uygulanan işlemler uygulanır. Bu yüzden ısınma konusunda sorun yaratmazlar.

 Prefabrik ev fiyatlarına neler dahildir?

Prefabrik bir eve dahil olan hizmetler, evi satın aldığınız firmadan firmaya değişiklik gösterir. Ama genel olarak her firmanın karşılaması gereken özellikler bina malzemeleri, evin iç ve dış kapıları, pencereleri ve boyama işlemidir.

Prefabrik evler depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik evlerin yapımında kullanılan malzemeler hafif ve esnek yapıdadır. Bu yüzden depreme karşı dayanıklıdırlar.

Prefabrik ev sahibi olmak için neler yapılmalıdır?

Prefabrik evin yapılacağı yerin durmuna göre değişen bir durum olsa da genel olarak ruhsat alınır. Bu aşamada prefabrik ev köyde yapılacaksa il özel idaresinden, şehirde yapılacaksa da belediyeden ruhsat alınır.

Prefabrik evler her yere yapılabilir mi?

Prefabrik evler genel olarak her iklim koşuluna göre yapılabilir. Burada yapılacak zeminin uygunluğu önemlidir.

Prefabrik evlerde ses yalıtımı nasıl, çift katlı prefabrik evlerde katlar arasında ses olur mu?

Prefabrik evlerde ses yalıtımı için duvar kalınlığı 10 cm şeklinde tasarlanmıştır. Duvar panelleri arasına yerleştirilen 16 dansite yoğunluğundaki straforda ses yalımını sağlamak için uygundur. 

Prefabrik evler için ruhsat gerekli midir?

Prefabrik evin yapılacağı yerin durmuna göre değişen bir durum olsa da genel olarak ruhsat alınır. Bu aşamada prefabrik ev köyde yapılacaksa il özel idaresinden, şehirde yapılacaksada belediyeden ruhsat alınır.

Prefabrik evler en fazla kaç katlı yapılabilir?

Prefabrik evler en fazla iki katlı şekilde yapılabilir.

Prefabrik evlerde doğalgazla ya da sobayla ısınılır mı?

Prefabrik evler birçok teknik özellikleriyle diğer evlerle aynıdır. Bu yüzden betonarme bir evde kullanabildiğiniz gibi prefabrik evlerde de doğalgaz ya da sobayla ısınabilirsiniz. 

Prefabrik evler yağmurlu havalar için kullanışlı mı?

Prefabrik evler üretilirken, yapılacak yerin iklim koşullarına göre kar yükü, yağış yükü gibi teknik detaylara göre yapılır. Bu yüzden, kaliteli malzemelerin kullanıldığı prefabrik bir ev yağmura karşı dirençlidir.

Prefabrik evler ortalama ne kadar sürede hazır olur?

Bu sorunun yanıtı da firmadan firmaya göre muhakkak ki değişiklik gösteriyor ama genel olarak teslim süreci 5-7 gün, kurulum süreci de 4-5 gün içerisinde yapılmaktadır.

Betonarme evin üzerine prefabrik ev yapılabilir mi?

Tek katlı betonarme bir evin üzerinde prefabrik ev yapılabilir. Ama daha fazla kat sayısı varsa bu durum mümkün olmaz.

Prefabrik evler sökülüp başka bir yere taşınabilir mi?

Prefabrik evler de sizinle birlikte taşınabilir. Prefabrik evinizin yerini değiştirmek isterseniz tekrar montaj ücreti ödeyerek bunu yapabilirsiniz.

Prefabrik evler uzun ömürlü müdür?

Prefabrik evlerin ortalam 40-50 yıl arasında ömürleri vardır. Ama, sizin eve göstereceğiniz hassasiyet ve kaliteli malzeme ile bu ömrü uzatmak mümkün.

Prefabrik evlerin dış cepheleri boyanabilir mi?

Prefabrik evlerin dış cepheleri boyanabildiği gibi ahşap, tuğla ve taş gibi dekoratif uygulamalar da yapılabilir.

Prefabrik evler için kredi çekilebiliyor mu?

Prefabrik evler için kredi imkanları bulunmakta. Aynı zamanda evinizi satın alacağınız firmadan firmaya göre farklı ödeme seçenekleriniz de var.