Mobilyalarınızı, duvarınızı, tavanınızı ve hatta zemininizi boyamaya karar verdiyseniz sıra geldi bu işlemi yapmadan önce almanız gereken birkaç tedbire.
Boyama yapılacak alanın pencereleri açılmalı ve temiz havanın içeriye girmesine izin verilmeli, mekânın içi yeteri kadar havalandırıldıktan sonra mobilyalar, boyama yapılacak alana taşınmalı. Tabi ki mobilyaların iskelet halinde taşınması daha sağlıklı, çünkü boyanın başarılı şekilde uygulanması için çekmece, dolap kapağı artık ne varsa hepsinin sökülmesi ve boyamaya hazır hale getirilmesi gerekiyor. Ayrıca mobilya yapılacak alana bir örtü veya gazete parçaları sermeyi ihmal etmeyin, mobilyalar boyanırken boya etrafa sıçrayabilir ve temizliği güç olabilir. Mekânda yapılan bu hazırlığın ardından siz de boyama işlemine hazırlanın. O çok sevdiğiniz kazağınızı çıkartın, çünkü üzerine boya bulaşabilir onun yerine eski, gözden çıkardığınız bir kıyafetinizi ya da boyama tulumu giyin. Eldiven takmayı ihmal etmeyin, boya teninize değmesin, özellikle cildi hassas olan insanlar eldiven takmaya gereken özeni göstermeli. Ayrıca kokuya karşı duyarlıysanız pencereleriniz sürekli açık kalsın ve bir ağız bandı yardımıyla ağız-burun bölgenizi kapatın.
Mekân havalandırıldı ve boyama yapmaya elverişli hale getirildi, siz de hazırlandınız o zaman sıra geldi boyanacak mobilyaları hazır hale getirmeye. Mobilyalarınızın çıkartılabilir olmasına dikkat ederek şifonyer veya dolap gibi mobilyaları boyayacaksanız öncelikle kulplarına kadar her şeyi sökün. Ardından deterjanlı bezle mobilyanın içini dışını temizce silin. Temizlik aşaması oldukça önemli, tek bir toz zerresi, yağ kalıntısı kalmamasına dikkat edin, çünkü boyama işlemi sırasında boyanın daha etkin olabilmesi için mobilyanın temizliği şart. Mobilyalarınızda yılların yaşanmışlığına dair bir açıklık veya delikler varsa onların içini ahşap macun ile doldurun. Dolgu yaparken oluşabilecek fazlalıkları ise kazıyın ve kurumaya bırakın.
Bu paylaşımın 7 fotoğrafı var.
Devamını Gör