5 Adımda Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?
  1. Bir renk düzeni ve stili seçin

İstediğiniz estetik görünümü elde edebilmeniz için yeni mobilyalar seçerken, aklınızda bir temaya sahip olmanız önemlidir. Salon temaları için aşağıdaki fikirleri düşünebilirsiniz:

Sıcak tonlar: Evinizde yeşil, sarı veya turuncu parçaları satın alabilirsiniz. Bu renk şeması evinize sıcak, eğlenceli bir çevre oluşturacaktır.

İngiliz ülkesi: Yeşil, mavi, kırmızı veya gri tonlarında desenli duvar kağıtları, zımpara desenli aksan parçaları, şık ve konforlu mobilyalar içerir. Çok yoğun bir oturma odasından renklerin göz yormasından dolayı kaçmak için nötr tonlarla yumuşatabilirsiniz.

Fransız ülkesi: İngiliz ülkesi gibi, bu stil de, şeritler gibi renkli kalıpları nötr tonlarla birleştirir. Eski, nötr tonlu Fransız parçalarını bulun ve kırmızı-mavi parçalar ekleyin. Daha resmi bir görünüm için ise, şık perdeler ve cam avize ekleyebilirsiniz.

Modern / Çağdaş tarz: Modern tasarım çok minimalisttir; bej, gri ve koyu kahverengi gibi nötr tonlarla uyum yakalayabilirsiniz.Modern ve şık bir görünüm yakalamak için, düz keskin çizgiler ile pürüzsüz yüzeyli mobilyalar seçmeniz gerekiyor (ayrıntılı nakış veya oymalardan uzak durun).