Prefabrik Yapı ile Ev Sahibi Olma Hayaliniz  Başka Bahara Kalmasın

Uygun fiyatlı

Normal evlere nazaran daha zahmetsiz bir şekilde sahip olabileceğiniz bu yapılar, fiyatlarıyla da yüzünüzü güldürecek.

Sadece işin en zor kısmı prefabrik evin yapılacağı araziyi belirlemeniz ve ne kadar bütçe ayırmanız gerektiği. Bu küçük ayrıntılar dışında çok fazla zorlanmadan ve zaman kaybetmeden ev sahibi olabilirsiniz. Nasıl bir araziye, kaç metrekare prefabrik ev yaptıracağınıza karar verdikten sonra işiniz kolaylaşacak. 

Genel olarak prefabrik evlerin fiyatları; birlikte çalışmaya karar verdiğiniz firmaya, üretimde kullanılacak malzemenin türüne ve evin genişliğine bağlı olarak değişiyor. Ancak, 100 m² bir konutun takribi fiyatı 35-40 bin lira arasında değişiyor. Bu bütün firmalar için standart olan fiyat. Ve isteğe bağlı olarak bu fiyat üzerinde artış veyahut azalışlar yapılabilir. Tabi ki prefabrik konut için sadece 35 bin ve üzeri bir fiyat olması gerekmiyor, 17 bin liraya da rahatlıkla konut sahibi olabilirsiniz. 

Taşınabilir forma sahip

Evinizin bulunduğu araziden memnun değil misiniz ya da başka bir yere taşınmak zorunda mı kalıyorsunuz? O zaman evinizde sizinle birlikte gelsin. Hiç şüphe yok ki prefabrik evlerin en büyük ayrıcalıklarından biri taşınabilir olması. Evet, evinizi söktürebilir ve siz nereye giderseniz gidin onu da oraya götürüp monte ettirebilirsiniz. Belli başlı ufak zorluklar olsa da imkânlar dâhilinde bir olay. 

Kısa sürede yaşanmaya hazır hale geliyor

Prefabrik evlerin inşa süresi, evin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Evin yapılacağı alanın ölçümü, beton dökme işlemleri ve montajda kullanılacak elemanların bir araya getirilmesinden sonra kurulum için harekete geçiliyor. Ve yaklaşık 7-9 gün içerisinde yapımı tamamlanıyor. Normal bir eve nazaran çok kısa zamanda bitirilen bu yapılar, ev sahibi olmak isteyen ancak bunun için yeterli zamanı olmayan biri için ideal seçenek.

Ek kat çıkılabilir

Prefabrik evinizi yaptınız ve yerleştiniz. Ancak bir süre sonra evinizi daha fazla genişletme ihtiyacı hissettiniz. Prefabrik evler inşa edildikten sonra ek bir bölüm yapılabilir ya da kat çıkılabilir. 

Normal bir konut inşa edildikten sonra ek kat çıkması ya da odalar arasında genişletme işlemi yapılması neredeyse imkânsız. Uzun uğraşlar, belli bir yıkım süresi ve gereğinden fazla paranın harcanması gibi unsurların ardından bu genişletme işlemi yapılıyor. Ancak prefabrik evler, parçalarının fabrikalardan üretilmesinden ve sökülüp takılma özelliğinin olmasından ötürü rahatlıkla ek bir bölüm yapımına uygun. Tabi ki bu işlemler esnasında da uçuk bir meblağla karşılaşmıyorsunuz ve düşük ücretlerle daha rahat, geniş bir eve sahip oluyorsunuz.

Uzun ömürlü

Prefabrik ev yaptırmak için anlaşmış olduğunuz firma, size evin ömrü hakkında bilgi vermekle yükümlü. Bu yüzden konut satışı yapılırken bu detayı atlamayın ve prefabrik evinizin takribi kaç yıl hizmet vereceğini sorun. Ki zaten prefabrik konut üreticileri yapmış oldukları işin kaliteli ve uzun ömürlü olmasına dikkat ederek gereken çabayı sarf ediyor. 

Ortalama bir prefabrik evin ömrü 50 yıl. Bu süre bütün prefabrik konutlar için geçerli. Ama sağlam malzeme ve kaliteli işçilik ile normal sürenin üst sınırına çıkılabilir. 

Deprem ve her türlü doğal afete karşı dayanıklı

Deprem, doğal afet gibi olaylar karşısında hasar almayan bir yapının varlığına ihtiyacımız var. Prefabrik evler bize o güveni veriyor. Çelik iskelet üzerine monte edilen bu evler, olası bir sarsıntı veya depreme karşı dayanıklı. Deprem esnasında en fazla malzemeler arasında esneme ya da birkaç yapı malzemesinin hasar alması gibi hadiseler meydana gelir, hepsi bu. Yani normal bir evin depremde yıkılması ya da duvarlarında çatlaklar meydana gelmesi gibi bir durum prefabrik ev için söz konusu bile olamaz. 

Prefabrik evlerin yapılarında farklı seçenekler mevcut

Prefabrik evlerin tek katlı, çift katlı, villa tipi ya da ahşap seçenekleri mevcut… Sadece tek tip evlere şartlanmaya gerek kalmadan istenilen ölçü ve stilde prefabrik ev sahibi olabilirsiniz. Prefabrik konutun yapılacağı yerin coğrafi şartlarına bağlı olarak ahşap bir prefabrik ev de tercih edebilirsiniz. Ya da lüks sever biriyseniz bir miktar fazla para vererek villa tipi prefabrik ev sahibi olabilirsiniz. 

Gereken testlerden geçirildikten sonra üretiliyor

Her bütçeye hitap eden seçenekleriyle prefabrik evler; fabrikalarda ileri teknoloji ve titiz bir çalışmanın sonucu üretiliyor. Bugünün şartlarına göre üretilen bu evler gerekli testlerden geçirildikten sonra yerleşime uygun hale getiriyor. Ses, ısı izolasyonlarının ardından yangın ve deprem dayanıklılığı konusunda ne derece iyi olduğuna dair tetkiklerin yapılmasının ardından yaşam alanı halinde kullanılabiliyor. Bundan dolayı her türlü doğal afete karşı dayanıklı olduğu belirtiliyor.