Boyanarak Yeni Hale Gelen Fayans ve Seramiklerden 10+ Fotoğraf



Fayans Boyama 

Fayanslarınızda istemediğiniz renk değişimleri olmuş olabilir. Fayanslarınızın genel görünümlerinde kırılma ya da çatlama yoksa yenileriyle değiştirmek yerine boyamayı denemelisiniz. Fayanslarınızı boyamaya başlamadan önce ilk olarak ortamınızın renk dengesine uygun olacak bir rengi seçerek işe başlamalısınız. Renginize karar verdikten sonra kullanacağınız boyanın türüne karar vermeniz gerekiyor. Bu konuda iki seçeneğiniz var. Biri, uygulanması kolay mat görünümlü multisurface adı verilen su bazlı boyalar. Diğeri de daha parlak görünüm veren epoksiler. Her iki boyanın da kendine göre avantajları bulunmaktadır. Multisurface boyalarda çok fazla renk tonu vardır. Epoksi boyaların da içeriğinde reçine olduğu için dayanıklı ve uzun ömürlüdür. 

Fayansınız için hangi boyayı kullanacağınıza karar verdikten sonra yapacağınız şey zemini temizleyip hazır hale getirmek. Fayanslarınızı boyamaya başlamadan önce 3 ölçü boya ve 1 ölçü su olmak üzere bir karışım hazırlayıp fırçanızı batırın. Daha sonra temizlenen zemini boyamaya başlayın. Fayanslarınızı boyarken her boya katı ile diğer arasında 3-5 gün ara vermeye özen gösterin. Bu şekilde daha uzun süre kullanabileceğiniz fayanslar elde edersiniz. Fayanslarınızın boyama işlemi bittikten sonra vernikle cilalama işlemi yaparak genel sonuca ulaşmış olursunuz. Desenli fayans görünümünden yararlanmak istiyorsanız fayanslarınızın üzerine desenli şablonları yerleştirerek boyama yapabilirsiniz. Stencil adı verilen bu uygulamada, desenli şablonu terz tarafından spreyle fayansın üstüne yerleştiriyorsunuz ve üzerini boyamaya başlıyorsunuz.

Fayanslarınızı boyarken fayans aralarına farklı renk boya kullanacaksanız ya bu alanlar için ince uçlu bir fırça ile detaylı bir boyama yapmalısınız. Dekorasyonlarda sıkça kullanılan fayans modellerine göz atmak için buradan devam edebilirsiniz.