Şimdi sizleri mimar Berfin Hanım ile tanıştıralım. Birçok eve profesyonel destek veren ev sahibimiz, bizi kendi evinde ağırlıyor.

İstanbul'da yaşayan Berfin Hanım basmakalıp dekorları sevmiyor. Zaten bir profesyonelden de bu beklenir! 

Gözüne güzel görünenlerden bir bütün oluşturmayı seven ev sahibimiz, alanını bu şekilde kişiselleştiriyor.

İlk olarak salonuna uğradığımız evde, bizi geniş oturuma sahip beyaz bir koltuk tamamlıyor. Hayatının birçok noktasında kar tanesinden esinlenen ev sahibimiz, dekorun odağına beyaz koltuğu koyarak buna atıfta bulunmuş.

Beyaz koltuğun alana kattığı ferahlığı, biraz sıcak enerjiyle tamamlamak lazım! Tam da bu amaçla, ikonik tasarıma sahip turuncu berjerler seçilmiş. Biraz daha sıcaklık denince de, zemine jüt bir halı serpilmiş.

Turuncu ve beyazın uyumunu, metalik siyahlarla tamamlamış Berfin Hanım. Natürel materyallerden seslenen bu ton, alanın doğallığını pekiştirmiş.

Geniş koltuğun arkasında duran kitaplık, dekorun en sevilen parçası! İşlevsel tasarıma sahip olan bu parça, hemen koltuk arkasına yerleştirilerek daha kullanışlı hale getirilmiş. Aynı zamanda dekoru tamamlayan bir tabloya da dönüşmüş.

Fonksiyonelliğin ne derece önemli olduğunu bilen Berfin Hanım, mutfakta bu isteğini daha çok öne çıkarmış. Beyaz ve ahşabın uyumlu birlikteliğiyle tasarlanan mutfak, çok amaçlı köşeleriyle dikkatleri çekiyor.

Altı depolama, üstü de yemek ve hazırlama alanı olarak kullanılan bir masa yer almış mutfakta! Bar tipi sandalyelerle tamamlanan bu masa, açık mutfağın sohbet köşesi.

Arkadaş toplantılarında eğlencenin devam etmesini sağlayan bu tasarım, açık raflarla birlikte daha bir görünürlük kazanmış. Mutfakta gezinen İskandinav ruhu da, dekorun sıcaklık hissine vurgu yapmış.

Maziden kopan parçaları da dekorunda bulundurmayı seviyor ev sahibimiz! Yemek masasının altında duran el yapımı kilim, içinde yılların anılarını biriktiren bir parça. Aynı zamanda da bugün ile dünün kesişme noktası!

Özel tasarım mobilyaları, ince zevkli objeleri ve sürpriz birçok detayıyla karşılayacak bu ev sizi! Bu yüzden her detaya dikkatle bakmanızı öneririz.

Fotoğrafları arasında gezinirken ilham alacağınız evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @berfology 

Buyurun konuk olalım.