Dekorasyon yaparken bin kere düşünün bir kere karar verin, ince eleyip sık dokumak ve dekorasyonun en can alıcı noktasını bulmak önemli. Belki bu can alıcı nokta kanepelerdir… O yüzden kanepe satın alırken hassas davranılmalı, çünkü kanepeler sadece görsellik algısı yüksek zarif ve şık duran öğeler değil aynı zamanda dinlendiğimiz, günümüzün büyük kısmını geçirdiğimiz alanlar arasında yer alıyor. Böyle olunca da kanepe seçimlerinde, dekorasyonda belirlenen stil, ortamın şartları yani iklim ve coğrafi özellikler, zevkler, trendler oldukça etkili. Hele ki son dönemlerde göz önünde olan yaratıcı ve hayranlık uyandıran fikirlerden biri de eşleşmeyen kanepeler…

İki farklı kanepe grubuyla yapılan dekorasyonlar göz dolduruyor, farklı, rahat ve şık görünüm veriyor. Bu yüzden birazcık alışılmışın dışına çıkarak dekorasyonunuzda eşleşmeyen kanepeleri kullanabilirsiniz. Oldukça modern çizgide ve her renge, stile göre üretilen kanepeler sayesinde dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz. Genellikle set halinde satılan bu kanepeler arasında her bir kanepe ve koltuk kendi arasında birbiriyle benzerlik gösteriyor, tabi ki diğer kanepelerle de aynı formata sahipler, sadece küçük renk farklılıkları oluşabiliyor. Televizyon izleme, müzik dinleme ünitelerinin farklı anlamı olduğu gibi keyifli anlar geçirilmesi için kanepelerinde farklı anlamları var. 

Mekânın üslubuna uygun olarak sıra dışı fark yaratmak için kanepe renklerinin farklı seçilmesi ve televizyon ünitesinin farklı olması ile dekorasyon oluşturulabilir. Pencereye yakın şekilde konulmuş kanepeyle karşıdaki doğa manzarasını veya denizi, martıları dinleyebilirsiniz, sokakta top oynayan çocukları, sürekli bir yerlere yetişmeye çalışan insanları izleyebilir ve bir an için zamanı durdurabilirsiniz. O kanepede otururken ne kadar huzurlu olabileceğinizi hissedin ve ona göre dekorasyonunuzu hareketlendirin.