Siyah ve altın gibi lüksü çağrıştıran bir ikili sanırız yok. Şimdi konuk olduğumuz bu çarpıcı evde, siyah ve altın uyumuna klasik mobilyalar eşlik ediyor. Saray tavanlar, taşlı avizeler, dikkat çekici duvar dekorasyonları ve dekoratif objeler bu gösterişli hissi tamamlıyor. Ama bizi esas şaşkınlığa uğratan şey, bu evin dekorasyonunun neredeyse tamamen el emeği ile yapılmış olması.

Ev sahibimizin boyama ile pek bir ilgisi daha önce yok, kendisi bir diş hekimi. Ayrıyeten Ev Gezmesi'nin de sıkı bir takipçisi. Ufak tefek objeleri boyamaya başlamış. Bu işi kotardığını, büyük de keyif aldığını fark edince büyük projelere geçmiş. Eskicileri gezmeye, burada kimsenin istemediği, çöpe gitmiş mobilyaları almaya başlamış. Her bir aldığı parça özel; hepsinin dönüşümü ayrı bir serüven.

Dönüşümler sadece eskiciden alınmış mobilyalarda değil; uygun fiyatlı mobilyaları alıp, el emeği ile yenileyerek, çok daha lüks görünen parçalar üretmiş. Sade şömine mesela Koçtaş'tan. Bu şömineyi boyayıp, süsleyerek sanki özel tasarım bir şömine elde etmiş. Ikea'nın uygun fiyatlı şifonyeri de yine bu şekilde. Altın şeritli siyah ve fuşya renklere boyanınca, adeta pahalı, yeni bir mobilya almış gibi olmuş.

Uyum, ev sahibimiz için önemli. Mesela duvardaki bir şerit deseni, mobilyasının da detaylarına ekliyor. Biçimini sevse de, rengini dekorasyonuna uyduramadığı aksesuarları boyayarak, evin renklerine uyumlu hale dönüştürüyor. Evini yenilemek isteyip, yapamam diye çekinenlere de cesaret veriyor: "Tek ihtiyacınız biraz hayal gücü, biraz cesaret ve bolca emek."

Bu evi gezerken, detaylarda gördüklerinize dikkat edip, harika dönüşümlerden ilham almaya çalışın. Ev sahibizin projelerini takipte kalmak isterseniz Instagram hesabı @_blackhome_decor. Buyrun konuk olalım..