Oturma odalarının ve salonların vazgeçilmez öğesi orta sehpalar… Oturma odası dekorasyonu denildiği zaman ilk sıralarda akla gelen ve hiç kuşkusuz hemen hemen bütün oturma odalarında görmeye alışkın olduğumuz ilgi çekici bir detay. Orta sehpa, birçok işleve sahip dekorasyon öğesi, sadece dekorasyon amacıyla değil aynı zamanda hayatı kolaylaştıran bir mobilya. Ve öyle muazzam şekilde tasarlanıyor ki her dönemden her yaşayıştan izleri kusursuz şekilde barındırabiliyor.

 Salon ya da oturma odasında merak uyandıran bir iz bırakmak istediğinizde ideal bir parça olabiliyorken bazen de enfes yemeklerin, lezzetlerin sergilendiği sunum masasına dönüşüveriyor. Bulunduğu yere adapte olabilen, karakteristik görsellik katan orta sehpa, şık bir dekor ürünü. Zarif öğelerle süslendiğinde göze, duygulara, dokulara hitap eden bu mobilyayı zarafete davet etmek önemli. Kimi zaman kaliteli bir kumaş parçası ile asil bir hava yakalarken kimi zamanda gösterişli vazolarla zengin görünüme kavuşuyor. Orta sehpanın nasıl görüneceği tamamen dekorasyonu yapan kişinin istek ve arzusuna, dekorasyonun ilerleyişine ve maharetli ellere kalmış bir olay.

 “Orta sehpa dekorasyonu” diye bir kavram var bu konu hakkında sayısız başlık açılmış, o yüzden sıradanmış algısı uyandırılmaya çalışılmamalı, kaliteli planla çok iyi sonuçlar alınmaya çalışılmalı. Orta sehpa ile dekorasyon dinamik ve elit görünüme kavuşabilir, dikkati kolaylıkla kendine çeker ve ana karakter olabilir. Orta sehpayı dekore etmek için benzersiz bir yol ara ve dekorasyon süresince olabildiğince aksesuarlarla uğraş, keyfini çıkar. Dekorasyon tamamlandığında orta sehpada görmek istediğin manzaraya kavuştuğunda işte o zaman işin bitmiş olur. Birazcık şans ve azimle orta sehpa tasarımını yükseltmek olanaklar dâhilinde. 

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Dekoratif ürünlerin bir arada sergilendiği tepsileri kullanın

Tepsi; sıradan, bilindik ama tartışmasız orta sehpa dekorasyonun temel yapı taşlarından biri. Genellikle bilinen yoldan şaşmamakta fayda var ve risk almamak cazip olabilir, tepsi her zaman işe yarar bir çözüm ve orta sehpayla da çok iyi ahenk yakalıyor. Tepsiyle yapılan dekorasyonlarda orta sehpa üzerinde bulunan tüm öğeler bir araya getirilebiliyor ve karmaşıklıktan uzak bir görüntü oluşturulabiliyor. 

Minimal ev dekorasyonlarının paha biçilemez öğelerinden biri olan tepsiler orta sehpa üzerinde oldukça minyon ve fonksiyonel bir görünüm sunar. Kumandalar, anahtarlar, unutulmaması için göz önünde tutulması gereken hemen her şey tepsi içerisinde muhafaza edilebilir. Ayrıca anısı olan ve sürekli görmek istediğiniz aksesuarları da rahatlıkla sergileyebilirsiniz. Evet, tepsi iyi bir seçim, klasik ama daima işe yarayan bir yol. 

Salon, Dekoratif Objeler, Altın

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Dergileri dekor ürünü tarzında sergileyin

Okumayı seven ya da işi gereği sürekli kitaplarla, dergi ve gazetelerle haşır neşir olan bir yapınız varsa bu gündelik rutininizi sergileyebilirsiniz. Misafirleriniz ya da aile bireyleriniz oturma odasında otururken tatlı bir sohbete sürükleyici içeriğe sahip kitap ve dergiler eşlik edebilir, bunları sergilemenin en iyi yolu da orta sehpa…

 Kitap ve dergiler orta sehpayı anlamlı kılar ve ağırbaşlı kimliğe kavuşturur, aynı zamanda bu yöntemle çok verimli anlar geçirilir. Orta sehpanın bulunduğu kısım okuma köşesi, aktivite köşesi yapılabilir, günün belli bir kısmı burada geçirilebilir, kitap ve dergiler vesilesiyle birtakım yeni bilgiler, hayata dair söyleşiler, derin felsefik konular konuşulabilir. Hayat gayesini, tutkuyu, sevgiyi, pervasızca savrulmayı orta sehpa üzerinde toplamanız ne kadar romantik olacak. 

Ahşap Mobilya, Berjer, Çiçekler, Dekoratif Objeler, Orta sehpa, Salon, Siyah- Beyaz, Tv ünitesi, Yeşil, Halı

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Kıymet verdiğiniz öğelerle şekillendirin

Sizin için farklı anlamları olan değerli eşyaları orta sehpa üzerinde gösterebilirsiniz. Bu eşyaları tek başına ön plana çıkartabileceğiniz gibi dekoratif vazo, çini veya şamdanlardan yardım alarak ayrıntı katabilirsiniz. Bu sayede orta sehpa, dekorasyonunuzun bir parçası haline gelir ve evinize gelen tüm herkesin muhakkak ilgisini çeker. 

Orta sehpa üzerinde en çok görmek istediğiniz, gördüğünüzde hoşunuza gidecek modern tasarımlı vazoları, aksesuar setlerini, dekoratif ve ferforje ürünleri kullanarak bütünlük katabilirsiniz. Sanatla ilgileniyorsanız ve sanata dair izler bulunsun istiyorsanız heykel gibi aksesuar ürünlerini gönül rahatlığıyla sergileyebilirsiniz. Orta sehpada dekoratif sanatsal çizimli tablolar, ebru ve hat sanatına dair izler barındırılabilir. 

Bu hayatı sizin için anlamlı kılan ne varsa bunu orta sehpa üzerinde rahatlıkla yansıtabilirsiniz. Vazo içerisinde sergilenen ve hoş görünüm sunan zarif tüyler iyi bir fikir olabilir. Orta sehpa için kullanılan aksesuarların kıymeti kadar dinginlik vermesi ve insanı sakinleştirmesi de önemli. 

Salon, Puf, Dekoratif Objeler, Halı, Beyaz halı, Pembe, Mavi, Gri, Orta sehpa

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Rengârenk taşlar kullanın

Astrolojiyle ilgileniyorsanız ve burç yorumlarına merakınız varsa burcunuzu yansıtan doğal taşları satın alabilir ve orta sehpanızda sergileyebilirsiniz. Negatif enerjiyi aldığına inanılan doğal taşlar stressiz bir gün geçirmenize yardımcı olur. 

Ametist, kuvars, zümrüt gibi taşların pozitif enerji veren güce sahip olduğuna inanılıyor. Eski çağlardan bugüne taşların gücüne dair çeşitli varsayımlar, inanışlar mevcut. Ayrıca bu taşlar oldukça güzel, zarif bir görünüme sahip. Sizinde böyle bir konuyla ilgileniyorsanız rengarenk, eğlenceli taşlarla orta sehpanıza şekil katabilirsiniz.

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpanızı çiçeklerle hareketlendirin

Orta sehpanın vazgeçilmezi eşsiz çiçekler… Risksiz, her zaman şık ve göz alıcı… Şanslıysanız mevsimine uygun mis gibi kokan kır çiçekleri orta sehpanızı ışıldatabilir. Ancak yapay çiçeklerde dekorasyonu ayrıcalıklı kılar. Çiçekler, oturma odasına zarif dokunuşlar katar ve diğer öğelerle flört ettiği için asla yadırganmazlar. 

Orta sehpaya şık ve elit bir görünüm katmak için orkide kullanabilirsiniz. Orkide sade görünüme sahip olsa da oldukça değerli bir çiçek türü, sergilendiği alanı kaliteli ve zarif bir görünüme kavuşturur.

Fon perde, Halı, Kahverengi, Kruvaze perde, Orta sehpa, Pembe, Puf, Siyah, Perde, Kırlent

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpaya ferforje ürünler ve metal aksesuarlar katın

Bütçenize uygun olarak satın aldığınız altın ve gümüş detaylı ürünler orta sehpanın cazibesini ve gösterişliliğini arttırır ve daha zengin bir görünüm katar. Altın ya da gümüşün tüm cazibesi orta sehpa üzerinde oldukça estetik ve dikkat çekici vurgular yapar. Ayrıca metal ya da cam kâse içerisine yerleştirilen metal aksesuarlarla da orta sehpaya farklılık katılabilir, görsellik algısı yüksek, demode durmayan ve dikkat çekici olan bu öğelerle orta sehpa alımlı bir görünüm sunar. 

Şık olduğu kadar belli bir misyonu olan öğe olarak dekorasyonda yerini alır. Dekorasyon planına sadık kalınarak tercih edilecek ürünler arasında pirinç yapılı aksesuarlar da yer alabilir. Çünkü pirinç yapılı dekor ürünleri çok fazla rağbet görüyor ve en az altın kadar ilgi çekici bir detay olma özelliğine sahip. 

Gümüş, Kruvaze perde, Mum, Pembe, Salon, Şamdan, Perde, Kırlent

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpa üzerinde mum kullanarak dekorasyona şıklık katın

Mumlar, romantik ve gizemli bir atmosfer için biçilmiş kaftan. Dekoratif şamdanlar ile her tarza hitap edecek mumların yardımıyla orta sehpa değerli kılınabilir. Belli aralıklarla hizalanan mumlar arasında yerleştirilecek farklı bir dekor ürünü muazzam görüntü sunar. 

Mumlardan ya da çiçeklerden yardım alarak ufak ufak dokunuşlar yapabilir, orta sehpa üzerinde parıltılı bir görünüm verebilirsiniz. Tabii bunu yaparken aksesuarların yapısı, boyutu gibi detaylar gözden kaçırılmamalı, diğer aksesuarlarla uyumlu olmalı ve birbirine benzemeli. Bu sayede hem ahengi sağlamış olursunuz hem de orta sehpaya orijinallik katmış olursunuz.

Salon, Halı, Yemek Odası, Gri, Sehpa üstü aksesuarı, Tablo, Saloni Mobilya, Festival halı

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpa birbirinden benzersiz bitkilerin sergilenmesi için en ideal yer

Orta sehpa üzerinde istediğiniz bitkiye yer verebilirsiniz. Bitkiler, doğal görünümlerinin yanı sıra doğanın tüm güzelliğini oturma odası ve salonlarınıza taşımak için birebir. Ah hele ki rustik stil veyahut country stil dekorasyon yapıyorsanız çok sık şekilde kullanmanız asla yadırganmaz ve göze batmaz. Tabi ki diğer stillerle de çok güzel ve uyumlu olabilecek bitkiler, oksijen kaynağı olduğu için insanın enerjisini yükseltir, pozitif etkiler yapar, farklı renkler katar. 

Bitkisiz orta sehpa yavan görünüm sunar, o yüzden sezonun ilgi çekici ürünlerinden yola çıkarak canlı ya da cansız bitkilerden yardım alabilirsiniz, eminim şık vazoda oldukça güzel duracak. Dallar, sarkıtlar, bambu son dönemde oldukça ön planda 

Oturma Odası, Sehpa, Sehpa üstü aksesuarı, H&M Home, Altın, Dekoratif Objeler

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpayı hem dekor hem de depolama alanı olarak kurgulayın

Dar evlerin şanssızlığı yetersiz alan ve depolama koşullarıdır, her zaman eşyalarını tam olarak yerleştirebilecekleri genişliği bulamazlar ve çoğu zaman muhakkak birkaç eşya fazlalık oluşturur. Oluşan bu fazlalıkta haliyle dağınıklığı ve görüntü kirliliğini beraberinde getirir. 

Düzen her zaman iyidir, güçlü dekorasyonlara odaklandığımızda görüyoruz ki sağlıklı bir dekorasyonun yolu düzenden geçiyor. Bu yüzden her ne kadar alan darlığı çekilse de öyle bir sistem yapılmalı ki mekan olabildiğince geniş gösterilmeli, bunun içinse orta sehpa faal şekilde kullanılabilir. Orta sehpayı modern şekilde kurgulayıp, alt kısmını depolama ünitesi olarak kullanabileceğiniz elverişlilikte tasarlayabilirsiniz. Hemen hemen tüm evlerde tercih edilen orta sehpa güzel olduğu kadar kullanışlı olmasından ötürü de ilgi çekici.

Kimi zaman servis masası olarak kullanılıyor kimi zamansa dekoratif parçaların, süs eşyalarının sergilendiği bir alan. İşte bu alanın depolama kısmından da rahatlıkla faydalanılabilir. Ufak tefek eşyalar sehpa içerisinde gizli bir bölüm oluşturularak muhafaza edilebilir. Üst kısmı dekoratif unsurların sergilendiği alan olarak tasarlanıp alt kısmına ise cam yerleştirilerek sandık haline getirilebilir. Tabi ki kalabalık aileler için akıllıca tercih olsa da herkesin zevkine hitap etmeyebilir ama yine de müthiş kolaylıklar sunuyor. 

Salon, Gri, Orta sehpa, Bronz ayna, Beyaz halı, Berjer, Tül perde, Sade tül, Fon perde

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpanızda teraryuma yer açın

Orta sehpa üzerinde sergilenen en nadide parça olmaya aday bir ürün… Teraryumlar oldukça yaratıcı ve anlam yüklü dekorasyon öğeleri arasında yer alıyor. Kimi zaman çok iyi düşünülmüş hediye kimi zamansa yaratıcılığın doruklarında bir iş olarak bize tebessüm ediyor. Sergilendikleri alanlarda ise oldukça fazla ilgi uyandırıyor ve gözlerin odağında olabiliyor. 

Hemen herkesin ilgisini çeken teraryumlar orta sehpa üzerinde hoş görünüm sunabilir. Fakat teraryumu orta sehpa üzerine yerleştirirken asıl mesele orta sehpanın hangi açısında konumlandırılması gerektiği ve başka aksesuarlar eklenip eklenmeyeceği konusu. Dağınık ya da düz şekilde serilmiş desenli ve oldukça değerli örtü üzerinde ışıldayabilir mesela. Bilhassa bu dekoratif ürünün sergilenişi için farklılık yaratılmalı, her meslek grubuna, kişinin karakterine, hobilerine, zevklerine uygun karakteristik figürler barındıran teraryum ile ev sahibinin kişiliği hakkında bir nebze fikir edinebilirsiniz. 

Hak ettiği hassasiyet ve özen gösterildiği takdirde her daim ayrıcalıklı bir görünüm sunar. Ayrıca dekorasyonun temasına sadık kalınarak seçilen objelerle, sürekli göz önünde bulundurulması istenen maddi manevi değeri yüksek ürünlerle, kitaplar ve plaklarla da şık kombin oluşturabilir. Bu ürünleri teraryumdan ilham alarak orta sehpa üzerine yerleştirdiğinizde de sizin için ne kadar değerli olduklarını gösterebilirsiniz. Şans getiren, baktıkça umut veren, mutlu hissettiğiniz size ait ve sizden parçalarla duygularınızı en iyi şekilde yansıtabilirsiniz. 

Kendin Yap, Palet

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpa üzerinde trend parçaları barındırabilirsiniz

Orta sehpa için alışveriş yaparken son dönemde popüler olan ürünleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Trend parçalar sürekli göz önünde bulunduğu ve herkes tarafından kabul gördüğü için beğeni kitlesi oldukça yüksek. 

Tabi ki nostaljik ürünlerde oldukça dikkat çekici, bu ürünleri bulmak isterseniz de alternatif seçenekleri bol antikacılardan yardım alabilirsiniz. Eminim ki daha merak uyandıran görünüm ortaya çıkar ve dekorasyonun gidişatı hakkında nasıl yol izleyeceğinize dair birtakım sinyaller verir. Trend ya da nostaljik parçalarla etkileyici orta sehpa tasarımı yapmak hiçte zor değil. Birkaç küçük dokunuş ile paha biçilmez görünüm ortaya çıkar.

Ahşap Mobilya, Orta sehpa, Salon, Tv ünitesi

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpa alırken seçiminiz mermer, ahşap ve pirinçten yana olsun

Son derece çağdaş bir görünüm vermesi açısından mermer de ahşap ve pirinç detaylarda oldukça moda parçalar arasında. Daha mütevazı, samimi bir görünüm istiyorsanız tercihinizi ahşaptan yana yapın, modern çizgiler barındırması taraftarıysanız mermer ideal seçim. Hareketli, kıvrımlı ya da düz formlardaki ayak kısımları içinse ceviz ve meşeden yardım alınabilir. Ancak genel olarak dekorasyonda kullanılan diğer mobilyaların yapılarına bağlı koordineli şekilde ilerlenmeli, diğer mobilyaların ayak kısımları da aynı harekete sahip ve aynı formda olmalı ki ahenk yakalansın.

Birden fazla aksesuarı bir araya getirip orta sehpa üzerinde sergilemeyi düşünüyorsanız sehpa seçiminiz olabildiğince yalın ve sade üsluba sahip olsun. Daha düz hatlar, kıvrımsız formlar seçebilirsiniz. Girintili çıkıntılı yapıda olan bir orta sehpada aksesuar sergilenmesi zor olabilir ve odak noktası oluşturmakta güçlük çekilebilir. Eğer siz seçiminizi aksesuardan yana kullanıyorsanız sade yapılı orta sehpa size hitap ediyor. 

Salon, Yemek Odası, Gizli aydınlatma, Led aydınlatma, Mermer, Mermer masa, Spot aydınlatma, Orta sehpa, Halı, Lacivert, Aynalı mobilya

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpa alırken daha düz formlar tercih edin

Daha keskin hatlardan ziyade kenarları oval olan parçalar üzerine yoğunlaşın. Şayet evde çocuk varsa oyun oynadığı zaman sehpanın keskin, düz kısımlarının zarar vereceği ihtimalini düşünerek kenarları oval olan parçalara yönelin, hem dairesel sehpalar da oldukça işlevsel ve zevk veren ürünler.

Origami ya da pi kahve sehpalar seçebileceğiniz ürünler arasında, hem modern ve farklı hem de güvenlikli ve oldukça fonksiyoneller. Simetrik formlar olabileceği gibi asimetrik formlar üzerinde de yoğunlaşılabilir. Orta sehpa üzerinde farklı açılarda ürünler yerleştirerek estetik görünüm sunabilirsiniz. Tabi ki tam ortaya koymak yerine orta sehpanın farklı açılarını kullanabilirsiniz.   

Salon, Orta sehpa, Gri, Füme, Gri duvar, Filli boya, Tv ünitesi, Vivense.com, Metal ayaklı sehpa, Ikea

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Zevkinize hitap eden ürünler satın alın

Her an göz önüne gelecek olan orta sehpanızı ve dekorasyonunda kullandığınız ürünleri sevin, sevmeden, beğenmeden ürün almayın. Çünkü ne kadar pahalı, ihtişamlı ürünler olursa olsun her baktığınızda hoşnut olmadığınız görüntüyle karşılaşacaksanız pahalı ve gösterişli ürünlerin hiçbir anlamı olmaz. Sizi çağrıştıran, içinize sinen ürünler olsun ve her kafanızı çevirdiğinizde tebessüm ettiren, gururla sergileyeceğiniz ürünler biriktirin. 

Salon, Orta sehpa, Ahşap Mobilya, Berjer, Sehpa üstü aksesuarı

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpa üzerinde kullanacağınız renkler dekorasyonunuzla bağlantılı olsun

Orta sehpa dekorasyonu için kullanacağınız tüm parçalar dekorasyonla paralel şekilde ilerleyen renklerde olmalı. Alacağınız orta sehpanın rengi daha nötr tonlarda olsun ki sade görünüm versin ve aksesuarlarla taçlandığında aksesuarların ışığını yansıtsın. Bu yüzden daha bej tonlar, siyahlar beyazlar tercih sebebi olmalı. 

Salon, Beni Ourein, Halı, Mermer, Mermer sehpa, Yuvarlak mobilya, Yuvarlak sehpa, Ev bitkisi, Köşe koltuk, Gri

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpa üzerinde anı yaşatabilirsiniz

Dekoratif sehpalar üzerinde anı yaşatabilirsiniz. Orta sehpanız üzerinde fırından mis gibi çıkmış kurabiyelerinizi, pastanızı sergileyebilirsiniz. Oldukça tatlı, iştah açıcı bir dekor ürünü neden olmasın?

17 Adımda orta sehpanıza estetik ve sofistike bir görünüm katın

Orta sehpanız ilgi çekici bir görünüme sahip olsun

 Orta sehpa düzenlemesi yaparken zahmetsizce işlevselliği ve görselliği bir arada sunabilirsiniz, bu ilk başta endişe verici gibi dursa da aslında telaşsız ve ön yargılı yaklaşmaya hiç gerek yok. Orta sehpanız sizin en değerli hazineniz olabilir bu hazine üzerinde aksesuarlarınızı ister düz ister dağınık şekilde kombin edebilirsiniz. 

İyi bir sunum yaratılabilir, bu tamamen dekorasyonu yapacak kişinin yeteneğine, karakterine bağlı. Çekici detaylara sahip bir sehpa yapmak hiç zor değil. Aksesuarların azlığı ya da çokluğu dekorasyonun şıklığını belirlemez. Bu yüzden her ne kullanırsanız kullanın rahatsız edici izlenim uyandırmayın. Aile yadigârı dantellerinizi orta sehpa üzerinde kullanabilirsiniz, demode bir görünüm oluşturmasına izin vermeden kullandığınızda orta sehpanızın değerini yükseltebilirsiniz.

Salon, Gri, Aynalı mobilya, Ayna, Dekoratif Objeler