Şimdi sizlerle mekan tasarımcısı Zuhal Ufuk'un her metrekaresini sil baştan yaptığı bir dekora konuk oluyoruz. Pendik'teki bu dekor Nevzata Hanım'a ait!

Nevzata Hanım, komple değiştirmek istediği salonu için Zuhal Hanım'la iletişime geçmiş. Zuhal Hanım da ev sahibinin enerjisinden esinlenerek dekorun temasını belirlemiş.

Güler yüzlü ev sahibinin Zuhal Hanım'da yarattığı enerji sonrası hareketli bir dekor isteği oluşmuş: Bir yanıyla iddialı diğer yanıyla da uyumlu bir dekor!

Ortamdaki enerjinin yüksek olmasını isteyen Zuhal Hanım hakim renk olarak şarap rengine karar vermiş. Kırmızı ile bordonun yansıması olan bu renk, dekorun tutkulu yönünü de göstermiş. Şarap rengine eşlik edecek tonlarda ise zıt kutuplar öne çıkmış: Siyah ve beyaz!

Dekorun rengine karar verildikten sonra Zuhal Hanım, alanda yapılacak değişiklikleri belirlemiş. 15 yıldan fazladır atıl durumda olan şömine kaldırılacak ve yerine çok amaçlı bir ünite yapılacak!

Şöminenin kaldırılmasıyla boşalan duvara alçıpandan çok amaçlı bir ünite yapılmış. Tv'yi içine alan bu ünite aynı zamanda objeler için de vitrin görevi görmüş.

Çıtaların dekora kattığı mimari etkiyi çok seven Zuhal Hanım, tavanda ve duvarda bundan faydalanmış. Tavan ve duvarlarda ayrı bir katman sağlayan çıtalar sayesinde alanda farklı bölümler de kazanılmış.

Tarz olarak modern, klasik ve country esintilerin karıştırıldığı dekorda genel olarak neo-klasik bir atmosfer hakim olmuş.

Zuhal Hanım'ın işine güvendiği ustalar tarafından özel olarak yapılan bütün mobilya ve aksesuarlar da neo-klasik çizgiye uygun şekilde üretilmiş.

Duvar dekorlarının farklı şekillerine yer verilen evde bir bölüm Zuhal Hanım'ın çizgisi haline gelen gravürden oluşan galeri duvarına dönüştürülmüş.

Bir duvar da ayna ile kaplanmış. Böylece alandaki aydınlık ihtiyacı karşılanmış. Kalan son duvarda ise duvar tabaklarıyla etnik bir hava oluşturulmuş.

Her karesinden çokça ilham alacağınız evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için Zuhal Hanım'ın Instagram adresi: @mydesignerzu

Buyurun konuk olalım.