Bol yaşanmışlık, eski eve özlem ve özgün fikirler! Şimdi konuk olacağımız evi kısaca özetlemek gerekirse bunları söyleyebiliriz. Ama tabi ki detaylara geçmeden durmayız biz!

Eve dair detaylardan önce ev sahibimizi tanıtalım size: Tuğba Hanım daha önce Düzce'de yaşıyormuş. Evlilik vesilesi ile İstanbul'a taşınmış. Koca şehrin kaosu ev sahibimizi ilk etapta baya üzmüş. Ama sonra uyum sağlayacak yolları bulmuş.

Tuğba Hanım ile ilgili bir detayı da unutmayalım. Kendisi görsel sanatlar öğretmeni. Anlayacağınız estetik algısı biraz güçlü. Nitekim bunu dekorda da göreceksiniz!

Yeni evin dekorasyonuna başlarken eklektik stilden yararlanılmış: Vintage, modern ile karıştırılmış. Sevilen renkler cesurca kullanılmış.

Eski yaşadığı yerin samimiyetini yeni eve taşımak istemiş ev sahibi! Bu yüzden de bahçeye atıf yapan yeşil bir duvara yer vermiş. Rengin üstüne yerleştirilen çıtalarla mimari etki sağlanmış. Ahşap çerçeveli ayna ise sanki tam olarak bu bölüm için tasarlanmış.

Renk konusunda çok cesur olan ev sahibimiz sarı ve mor gibi parçaları kullanmış. Her iki rengi üstünede taşıyan koltuklar salonda yerini almış. Bütün canlı pigmentleri sakinleştirme görevi de toprak ve nötr tonlara verilmiş.

Tamamlayıcı parçalara sıra geldiğinde ev sahibimiz ve eşi almış sazı eline: Sandalyeler sarıya boyanmış, konsol turkuaza. Araya da siyah karışınca her şey adeta "bu eve aittir" damgasıyla damgalanmış.

Eskileri yaşatma konusunda en az salon kadar iddialı olan bir alandayız: Mutfak! Beyaz dolapların kullanıldığı bu bölüm güçlü renkleri de içinde barındırmış.

Sarı, kırmızı ve belli belirsiz yeşiller mutfağın detaylarında kendini göstermiş. Kayınvalidenin el emekleriyle yapılan sarı perdeler, sandalelere el sallamış. Kahve köşesindeki metallerle de nostaljik atmosfer pekiştirilmiş.

Karatahta boyasıyla hobi alanına dönüştürülen çalışma odası, minik balkonu ve birçok objesiyle sizi karşılayacak evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @yesilduvarliev

Buyurun konuk olalım.