Şimdi sizlerle günümüzde yaşayan ama ruhu eskilerde kalan bir eve konuk olacağız. Evimiz Ankara'da bir çatı katı dairesi. Ev sahibimiz de, nostaljiyi çok seven Özlem Hanım!

Tek tip görünümlerden hazzetmeyen ev sahibimiz, her detayıyla kendisine ait bir ev istemiş. Bunun için de sevdiği nüansların yankılandığı bir dekor oluşturmuş.

Modern tasarımlar aksine vintage parçalar seçilmiş. Sıfır ürünler yerine antikacılar dolaşılmış ve sonucunda içinde yaşanmışlık barındıran bir ev ortaya çıkarılmış.

Ahşap tavanların otantik hava kattığı çatı katında her şey aynı dokuyu korumak için seferber olmuş: Taş duvar,masif mobilyalar, el dokuma halılar ve seçilen renkler...

Ortamın doğal görünümünü bozmamak için renkler de natürel tonlardan seçilmiş. Doğayı yansıtan toprak tonları, çatı katının genelinde hakim olmuş.

Büyük parçalar dışında duvarları süsleyen varaklı objeler ve antika aksesuarlar da çatı katına dahil edildikten sonra bu bölüm ev sahibinin tam aklındaki gibi olmuş.

Evin alt katında yer alan salona sıra geldiğinde ise renkler biraz daha canlandırılmış: Beyaz ve mavinin uyumla birleştiği bu bölüm, evin rustik havasını yine de eksik etmemiş.

Bir duvarda beliren eskitme görünümlü mavi renk, bazı sandalyelere de yansımış. Ahşap mobilyalardaki beyaz da maviye bu şekilde zarafet katmış.

Her iki rengin dışında zeminlerdeki halılarda beliren kırmızı ile de alanda oryantalist etkiler sağlanmış.

Fotoğrafları arasında gezinirken birçok sürpriz kare ile buluşacağınız evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @ozlemgh

Buyurun konuk olalım.