Şimdi sizleri dekorasyon dergilerinden ve sitelerinden kendini alamayan Simge Hanım ile tanıştırıyoruz. Profesyonel mesleği endüstri mühendisliği olan ev sahibimiz, amatör olarak da dekorasyonu seçmiş. İlham kaynaklarından gördüklerini kendi evine yansıtarak mutluluğun yolunu bulmuş.

İstanbul'da 3+1 evde yaşayan Simge Hanım, bu ev için bohem ve nordik esintileri rehber edinmiş. Daha doğrusu sevdiği parçaları birleştirmeye başlamış. Sonunda bakmış ki ortaya çıkan bütün bu stilleri yansıtıyor.

Bizleri ilk olarak karşılayan mutfak renkleri, materyalleri ve yarattığı ambiyans ile tam olarak İskandinav stili yansıtmış.

Beyaz ve ahşabın buluştuğu bu alanda ortamın sıcaklık ayarı sürekli yüksek tutulmuş: Bitkiler, hasırlar, ahşaplar ve shaker tasarımlar birleşince sıcaklığın olmaması imkansız zaten!

İşlevsel bir mutfak isteyen ev sahibimiz, alanda çok amaçlı tasarımlara yer vermiş. Bir tarafta hazırlık ve depolama alanı olarak kullanılan mutfak dolapları pencere önünde masaya dönüşmüş. Karşı duvarda da kahve köşesi ve alternatif masa olarak devam etmiş.

Mutfağın aldığı ışık miktarını engellememek için gündüz çoğunlukla açık kullanılan stor perde tercih edilmiş. Pencere önünde duran masa ve sandalye de manzaranın tadına varmak için yerini almış.

Mutfaktan sonra bizleri karşılayan salona geldiğimizde bohem etkiler bu alanda daha baskın olmuş. Gri ve açık tonların baskın olduğu bu odada, hasır ve ahşaplar vurgu görevi görmüş.

Salonun yerleşim planında oturma ve yemek alanları arasında görünmez sınır çekmek isteyen ev sahibimiz koltukları, masaya sırtı dönük şekilde yerleştirmiş. Gayet de iyi yapmış.

Aksesuarları çok seven Simge Hanım, evin her alanında bu sevgisini göstermiş: Aynalar, hasır parçalar ve mermer objeler birçok alanda kendisine yer bulmuş.

4 kedinin yaşadığı bu keyifli evi gezerken her detaya dikkat etmenizi öneririz. Ama karelerle sizi buluşturmadan önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @lifeofsisi 

Buyurun konuk olalım.