Şimdi sizlerle Yozgat'a, Rukiye Hanım'ın evine gidiyoruz. Bir kızı olan ev sahibimiz, günün büyük kısmını onunla etkinliklere ayırıyor. Kalan zamanlarında da çok sevdiği dekorasyon işlerine koyuluyor.

Dubleks planlı bir evde yaşayan ev sahibimiz, koca evi farklı tarzlardan esinlenerek dekore etmiş: İlk evlendiği zamanlarda daha klasik mobilyalar tercih etmiş. Zaman geçtikçe de yüzünü modern ve boheme çevirmiş.

Evinde yıllar geçirdikçe ne istediğini daha iyi anlamış ev sahibi: Sakin, sıcak ve huzurlu! Evlendiği ilk yıllarda çok sevdiği o güçlü tonlar ve altına veda etmemiş ama artık hakimiyeti doğal ve toprak tonlarına vermiş.

Zamanın çoğunun geçirildiği odaya yansıyan bu doğal renk paleti, dekoru istenilen sakinliğe kavuşturmuş. Renklerin enerjisini tamamlayan ahşap ve hasırlar da, gereken sıcaklığın taşıyıcıları...

Köşe bir koltukla doldurulan bu oda, kabartma görünümlü bir duvar kağıdı ile tamamlanmış. Oldukça doğal duran duvar kağıdı, alanın ruhu ile bire bir uyuşmuş.

Odada kendi el emeklerini sergileyen Rukiye Hanım, bazen zemini el örgüsü halısıyla kaplamış. Bazen de renk harmonisinin yansıdığı kilimle! Kasnaktan yapılmış duvar süsleri, makromeler ve saksılar da, dekoru tamamlayan diğer güzellikler...

Rukiye Hanım, evini kendi dokunuşlarıyla ortaya çıkarmakta çok iddialı! Salonda el emeği birçok işine yer vermiş. O da yetmeyince, gözüne kestirdiği alanları boyamaya başlamış: Mutfak dolap kulpları, merdiven korkulukları ve duvarları süsleyen çerçeveler gibi!

Her alanını gezerken hem ilham hem de fikirler edineceğiniz bir ev burası! Bu yüzden dikkatle bakmanızı öneririz. Özellikle de yatak odalarına!

Fotoğrafları arasında gezinirken diğer alanlarından da karelerle buluşacağınız evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @fikriimce 

Buyurun konuk olalım.