İstanbul'dan iki özgür ruhlu kuzen birleşmiş ve sıra dışı dekorlarını ilham almak isteyenlerle paylaşmaya karar vermiş. İşin içinde dekor var, bir de ilham... Biz durur muyuz? Hemen çaldık kapıyı...

@istanbuldabirev adıyla açtıkları hesaplarında aslında iki ayrı evi paylaşıyor ev sahiplerimiz. Evlerin biri Suadiye'den diğeri de Cihangir'den. İstanbul'un pek sevilen iki ayrı semtinde bulunan bu evler, ayrı ayrı ilgiyi hak ettiği için ilk olarak Cihangir evine konuk olarak işe başladık.

Cihangir'de yer alan evimiz, 55 metrekare genişliğe sahip. Çok amaçlı bir salonu var: Hem oturma hem yemek hem de çalışma odası!

Ev sahibinin karakterini içine çekmiş bu evde, her şey alışılmışın dışında.Duvardan seslenen tablolar, anısı olan birçok obje ve yaşanmışlığı anlatan her detay...Hepsi dağınıklığın içinde resmedilen düzene dahil edilmiş.

Genel olarak dizilerde görmeye aşina olduğumuz bir aura var bu evde. Konfor, samimiyet ve bir o kadar da özelleştirilmiş bir alan var karşımızda.

Evin salonunda bütün amaçlara hizmet eden bir köşe koltuk beliriyor ilk olarak. Gri ve bejin karışımı olan bu koltuk, alanın demirbaşı. Açık zemin her türlü rengi kaldırır diye koltuğa zıplayan rengarek kırlentler de, dekorun çılgın çocukları.

İyi fikirleri ve portatif ürünler çok seviyor ev sahibimiz. İki pencere arasında kalan boşluğa gelen çalışma masası, duvarlarda kullanılan işlevsel raflar ve her alanda kullanılabilen bir puf. Evdeki farklı ambiyansın en işlevsel parçaları bunlar...

Konuk evimizde bir yandan salaşlık var diğer yandan da sanat aşkı. Bir yandan açık askıdaki kıyafetlerden yayılan özgürlük var. Öte yandan da alana sanatsal dokunuşlar katan çizgiler. Hepsinin harmanı da, renklerin ve desenlerin yarattığı ahenk.

Fotoğrafları arasında gezinirken çok sürprizle karşılaşacaksınız bu evde. Bir bakacaksınız el dokuma zarif bir halı aklınızı almış. Bir de bakacaksınız aynalara gözünüz dalmış.

Sizi çok meraklandırmadan en iyisi, artık başlayalım gezmeye...

Buyurun konuk olalım.