Her köşesinden el emeği fışkıran bir eve konuk oluyoruz. Evimizin sahiplerinden biri öğretmen diğeri de dişçi. Meslekleri her ne kadar dekorasyona uzak olsa da içlerindeki yaratıcılık ve yetenek, onları koca evi karakteristik hale getirmeye sürüklemiş.

Öğretmen olan evimizin annesi bir yandan okulla diğer yandan da iki çocuğuyla ilgileniyor. Evin babası da aynı şekilde iş ve ailesi arasında mekik dokuyor. Oldukça yoğun olan çiftimiz için dinlenme vakti geldiğinde de pek sevdikleri değişim ve dönüşüm işleriyle kafalarını dağıtıyorlar.

Mobilyaları boyamak, ahşaplara şekil vermek, duvarları süslemek... Bunlar ev sahiplerimizin sıkılmadan yaptığı işlerin başında geliyor.

Tasarımını sevdikleri mobilyaların "aynısı biz de yaparız" deyip keresteciye gidiyorlar. Uygun parçaları alınca da eve dönüp işe koyuluyorlar.

Yıllar önce aldıkları mobilyaların yeni bir renge mi ihtiyacı var. Hemen fırçayı ellerine alıp, eskiyen yoldaşlara yeni bir tat katıyorlar. Kısacası, hayat kendileri için akarken evlerini de bu akışa dahil ediyorlar.

Evde bizi ilk karşılayan salon, ev sahiplerimizin en sevdiği detaylara sahip: Tuğla duvar, kendi yaptıkları kitaplık ve hemen yanı başına kondurulan berjer.

Kitap okumayı çok seven ev sahiplerimiz, evin birçok noktasında alternatif kitap okuma köşeleri oluşturmuş. Merdivenin hemen üstünde duran masa ve sandalye, tam da bu yüzden!

Rustik ve country stilden beslenen ev sahiplerimiz, otantik detaylarla rustikliği, romantik figürlü duvar kağıtlarıyla da countryi dekora davet etmiş.

Evin en çok zaman geçirilen alanları teras ve balkon! Dolayısıyla da ev sahiplerimiz hünerlerini bu alanlarda daha çok sergilemiş.

Terastaki bütün mobilyalar bizzat yapılmış, Balkonun da duvarlarından küçük detaylarına kadar birçok nokta, yeniden şekillendirilmiş.

Fotoğrafları arasında gezinirken ilham alacağınız evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @dekorasyonell 

Buyurun konuk olalım.