Dekorasyon konusunda yetkinliğini ispatlamış birinin konuğuyuz. Ev sahibimiz Esra Hanım nam-ı diğer tembelgiller, dekorasyona ilgili olanların yakından tanıdığı bir isim. Etrafına fikirler veriyor, kendi dekorunda da her daim farklılık yaratıyor.

Esra Hanım, işin ehli olunca kendisini daha önce sık sık ziyaret ettik. Aradan geçen zamanda da, kendisini takip etmeyi ihmal etmedik. Bir de baktık ki yeni eve geçmiş. Eee "uğramadan olmaz" deyip tekrar çaldık kapısını.

Diğerine oranla daha geniş olan yeni ev, biraz eski evden taşınan mobilyalarla biraz da yeni eklenen parçalarla tamamlanmış.

Eski evden aşina olduğumuz beyaz koltuklar yeni evde de salonun baş köşesini kapmış. Ama bu defa çok farklı şekilde!

Beyaz koltukların yanına karışan yüksek enerjili yeşil tonu, evde bahar havası yaratmış. Yeşil ve beyazla keyif saçan dekor, tamamlayıcı parçalarda kullanılan ahşapla iyice keyiflenmiş. Doğadan ödünç alınmış gibi duran bu renkler, ortamın oldukça sıcak görünmesini sağlamış.

Salonun öte tarafında yer alan yemek masası, çok yer kaplamayacak formda seçilmiş. Ahşap ve beyaz ortaklığında kullanılan bu mobilyalar, salonun ruhuna 'cuk oturmuş'.

Salondan sonra uğradığımız mutfağın ruhu country. Zıt kutupların kardeşliğinden yararlanılan bu alanda, geniş alanları beyaz kaplamış. Küçük alanlarda da, beyazın yanına çizgi desenlerde siyah karışmış.

Mutfak penceresinin önünü, masa ve sandalyeleri için rezerve eden Esra Hanım, yuvarlak masası ve çizgili sandalyeleriyle samimi bir köşe yaratmış.

Mutfak masasını çevreleyen sandalyelerin karşısında salınan mutfak perdesi, hem renkleri hem de tarzıyla mutfağın şıklığını pekiştirmiş: Siyah farbela ve beyaz tül, mutfağın kontrast dengesini devam ettirmiş.

Yeni evin mutfağı, eskisine göre daha geniş! Bu durumun avantajını kullanan ev sahibimiz, mutfağın diğer bir köşesini de kahve keyfi için kullanmış: İşlevsel mutfak rafı, ekstra dolapların yanına yerleştirilmiş. Üstü de kahve ekipmanıyla doldurulmuş.

Salonu gezdik, mutfağı da...Ama daha konuşmadığımız çok yer var! Yeni evin hakkını her alanda layıkı ile veren Esra Hanım, her odayı kendi dokunuşlarıyla güzelleştirmiş.

Oturma odasını biraz daha İskandinav ruhuna adamış. Misafir odasını işlevsel ve modern bırakmış. Antre ve banyoyu da, ayna ve parlak yüzeylerle zenginleştirmiş.

Her biri kendi içinde şık olan bu alanlar, canlı renklerin pozitif gücünden de yoksun bırakılmamış. Sarılar, pembeler, maviler ve yeşiller dekorun farklı alanlarında kendine yer bulmuş.

Fotoğrafları arasında gezinirken her odasından karelerle buluşacağınız evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @tembelgiller 

Buyurun konuk olalım.