Şimdi sizlerle oldukça orijinal bir eve konuk oluyoruz. Ev sahiplerimiz Meryem ve Mümin Yıldız çifti, 2 çocuklarıyla küçük bir apartta yaşadıktan sonra büyük bir eve geçme zamanının geldiğini düşünmüşler.

Denizli'de yaşayan çiftimiz, ev arama süreçlerinin sonucunda 20 yıllık bir daireye göz dikmiş. Yeni bir eve geçmek yerine eski evi seçmenin nedeni, tadilat için verimli ortam! Çünkü hayallerdeki ev için bolca tadilat gerekecek.

Evi yenileme sürecinde ayrı ayrı araştırmalar yapan Meryem Hanım ve Mümin Bey, İskandinav stilinde karar kılmış: Alabildiğine ferahlıkta, ahşabın doğallığında ve ikonik mobilyalarda...

Baştan sona tadilattan geçen evin odalarında dışarıdan da müdahaleler olmuş tabi! Ama işin çoğunu ev sahiplerimiz üstlenmiş. Gerektiğinde duvarları boyamışlar, gerektiğinde de gömme duvar içine raflar yapmışlar. Kısacası, evin yeniden doğmasını sağlamışlar.

Evin yenilenme sürecinde tarz kadar önemli olan bir diğer kriter de çocukların rahatlığı. Bu amaçla birçok alanda onlara özel köşeler yapılmış. Tırmanma duvarı ve tavandan sarkan salıncak gibi!

Yazının başında da dedik, bu ev çok orijinal! Mutfağında, zeminlerin bir bölümü parke diğer bölümü de petek şeklinde seramik.

Salonunda, Meryem Hanım'ın duvara dokundurduğu boya darbeleri var. Hem de en yaratıcı şekilde.

Yatak odası ise baştan sona sıra dışılığın örneği: Pencere önüne yerleştirilen yatak, lambri dolaplar ve yatak odasının bir kısmına sığdırılan çalışma masası.

Hoşuna giden mobilyalar için detaylı araştırmalar yapan ev sahiplerimiz, özellikle ahşap detayların olduğu parçalara önem vermiş. Bulabildikleri mobilyaları almışlar, bulamadıklarını da iyi bildikleri bir ustaya yaptırmışlar.

"Dekorasyon hastalık gibi, başlayınca duramıyorsun. Hep yeni bir şeyler yapmak, bir yerleri değiştirmek istiyorsun" diyen Meryem Hanım, bu konuda daha çok şey yapacağının sinyalini verir gibi!

Her detayı konuşmak yerine biraz da işi gözlerinize bırakalım. Fotoğrafları arasında gezinirken sürpriz köşelerle karşılaşacağınız bu evden çok şey öğreneceksiniz.

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @nordde_

Buyurun konuk olalım.