İstanbul'dan Merve Hanım'a konuk oluyoruz. Dubleks planlı evinde eşi ve minik oğluyla yaşayan ev sahibimiz, dekorasyon sürecini zorlu geçirenlerden.

Merve Hanım evlilik kararı alınca dekorasyon işleri için bir mimarla anlaşmış fakat mimar ev sahiplerimizi mağdur etmiş. Daha sonra iş başa düştü deyip kendileri ilgilenmiş her şeyle.

Düğüne az zaman kaldığı için birçok konuda acele eden Merve Hanım, evlendikten sonra dekorasyonunda beğenmediği detayları yeniden şekillendirmiş. 

İlk etapta hoşa giden pembeler, zamanla daha azaltılmış. Değişen zevklere göre dekora yeni yeni öğeler eklenmiş. 

Art deko stilin kendini gösterdiği salonda sessiz kalan tonlar, fuşyanın sesiyle canlanmış. Salonun yıldızı sayılacak fuşya kanepe, mistik desenlerle kaplı mobilyaların yanına yerleştirilmiş.

Salonun ışıltılı görünümünde pay sahibi olan, taşlı büyük avizeler, komple bir duvarı kuşatmış aynalarla tamamlanmış. Aynadan yansıyan avize ve ayna detaylı mobilyalar ile, art dekonun en çok istediği şey tamamlanmış: Gösteriş!

Salondan başlayıp evin bütün odalarına kadar devam eden, yarım duvar çıtaları, iç mekandaki kompozisyonu destekler nitelikte: Kapıların tam ortasıyla aynı hizada yapılan beyaz çıtalar, gri duvarın hareketlenmesini sağlayan mimari dokunuşlardan...

Salondan sonra uğradığımız mutfakta, neo-klasik stilin zamansız şıklığı var. Beyaz, siyah ve küçük küçük pembeleri içinde bulunduran bu mutfak, hem tasarımı hem de planıyla oldukça çekici!

Karşılıklı şekilde duran mutfak dolapları, kabartma çıtalarla antik bir görünüm kazanmış. Beyaz mutfak dolaplarını tamamlayan siyah ankastreler de, tezgah arasındaki grileri dengelemiş.

Country stilden ilham alan mutfak masası ve çiçek desenli sandalyeler, aynı stile hitap eden perdelerle mutfağa farklı bir enerji getirmiş.

Fotoğrafları arasında gezinirken Merve Hanım'ın huzur mekanı olan kış bahçesiyle de karşılaşacağınız bu evimize dikkatle bakın!

İlham alacağınız karelere geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @mervesari_92 

Buyurun konuk olalım.