Şimdi sizlerle Nevşehir'e, tatlı mı tatlı bir konağa gidiyoruz. Daha önce İstanbul'daki evini paylaşan mimar @homedesign_rdlzn, şimdi de Kapadokya'daki evinde bizleri ağırlıyor.

Doğayla iç içe bir coğrafyada yer alan konağını baştan sona tasarlayan mimar sahibimiz, natürelliği temel kriter olarak belirlemiş.

Taş ev olarak planlanan konağın doğal dokusunu değiştirmeyen ev sahibimiz, bütün odalarda bu doğallığı pekiştirecek parçalara yer vermiş.

Taş ile ahşabın buluşmasıyla şeklini kazanan evde, duvarlar taşlarla kimlik kazanmış, tavanlar da ahşap kütüklerle.

Genellikle yazın kullanılan evin iç dekorasyonunda çok göz yormayan parçalar kullanan ev sahibi, sakin ve sıcak bir ambiyans yaratmaya özen göstermiş.

Mobilyalarda da sıklıkla kullanılan ahşap detaylar kimi zaman cam önü bir sediri süslemiş, kimi zaman da salonu dolduran naif köşe koltuğu...

Ortamın samimi tavrında büyük pay sahibi olan çiçek desenleri, kanepe örtülerinde kullanıldığı gibi dekordaki birçok kırlentte de kendini göstermiş.

Kendine has dokunuşları her alanda gösteren mimarımız, mutfağında geçmişe yolculuk yaptıran kafes tellerini kullanmış, yatak odalarını da otantik yatak başlıklarıyla kişiselleştirmiş.

Fotoğrafları arasında gezinirken çok seveceğiniz evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Mimarımızın İstanbul'daki evine şuradan ulaşabilirsiniz.

Buyurun konuk olalım.