Şimdi sizleri şehir gürültüsünden uzak doğanın içinde bir yere götürüyoruz. Sakinlikten bahsedince evimizin İstanbul'da olduğunu söylediğimizde şaşıracaksınız ama durum böyle! Burası Güzelce'de dört katlı müstakil bir ev.

Evimizin sahibi Gökben Hanım, tasarım konusunda usta biri. Ömrünün 20 yılını tasarım ve dekorasyon işlerine vermiş ve birgün "ben artık yoruldum" deyip inzivaya çekilmiş. Almış eşi ve çocuklarını, şehrin dışında kalan sakin bir eve yerleşmiş.

Evin bulunduğu muhit huzurlu ama evin içi hepsinden huzurlu. Ferah bir ortam yaratan Gökben Hanım, geniş alanları açık tonlara ayırmış. Canlı renkler için de aksesuarları seçmiş.

Evin ilk katında Fransız ruhunu yansıtan bir mutfak var. Beyazın hakimiyetindeki bu alan, salonla iç içe.

Mutfağını mabedi gibi gören Gökben Hanım için burada keyifli zaman geçirmek çok önemli. Bu yüzden her şeyi kendi isteğine göre planlamış. Beyazın dinginliğini içine çekmiş, shaker kapak ve metro seramiklerin sıcaklığıyla da ısınmış.

Açık renklerin geniş alanlarda kullnılmasının nedeni, sık sık konsept değiştiren eve uygun bir zemin sağlamak. Yeni yıla yakın olduğu için şimdi kırmızı ve yeşili nötrlerle buluşturan ev sahibimiz, yılın belli dönemlerinde de farklı tonları ortaya çıkarıyor.

Mutfağın diğer bir yanında duran alan içinde birçok köşeyi barındırmış: Yemek, tv izleme ve pencere önü keyif yapma..

Bütün alanda sergilenen parçalar da, her köşenin ruhuna ait. Fransız country esintilerinin azalıp biraz daha Viktorian parçaların ağırlık kazandığı bu bölümde, neredeyse her parçanın mazisi 25 yıla dayanıyor.

Yaşanmışlıkların mobilya ve aksesuarlarla günümüze taşınabileceğine inanan Gökben Hanım, evine koyduğu her parçayı teker teker antikacılardan toplamış. Farklı ülkelerden derlenen parçaların yanına da kendi el emeğiyle yaptığı objeleri yerleştirmiş.

Her köşede sizi karşılayan el emeği bez bebeklerden, nostaljik parçalardan ve iç açan renklerden oldukça etkileneceğiniz biz evle buluşturuyoruz sizi.

Detaylı bilgilerle dolu karelere geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin oldukça renkli Instagram adresi: @elifsanatevi 

Buyurun konuk olalım.