Şimdi sizleri aslında bir apartman dairesine götüreceğiz. Ama buraya baktığınız an, kendinizi bahçeli- müstakil bir evdeymişsiniz gibi hissedeceksiniz.

Daha önce bahçeli bir evde oturan Gamze Hanım ve eşi, taşınmak durumunda kalmış. Yeni ev için arayışlara geçen çiftimiz, soluğu teras katı da olan bir apartman dairesinde almış.

Mobilya seçiminde oldukça seçiçi olan ev sahibimiz, eski evinde kullandığı zevkli mobilyaları olduğu gibi yeni eve taşımış.

Belli bir tarza ait olduğu için değil. Gamze Hanım'ın ruhuna uyduğu için seçilen bütün parçalar, yeni evde de güzelliklerini ortaya çıkarmış.

Natürellik ve nostalji ev sahiplerimizin vazgeçilmezleri! Bu yüzden mobilyaları renlendiren tonlar bu istekleri karşılamış: Toprağı andıran kahverengiler, kızıl gökten yansıyan kırmızılar, nostaljiyi getiren altınlar ve doğanın çok sevdiği yeşiller.

Her yerden bir sürprizin yansıdığı giriş katın genel bir özeti yapılacak olursa, bir yanı sanki eski zamanlardan çıkıp gelmiş, diğer yanı da bugünün tam kendisi.

Mobilya tasarımları günümüzden, tamamlayıcı parçalar geçmişten. Avizeler günümüzden, abajurlar nostaljiden. Yemek masası ve sandalyeleriyse geçmişin en derinliklerinden...

Ruhumuzu dinlendiren giriş kattan sonra sıra teras katta! Burada detaylı bir tadilat yapılmış. Evde bahçe keyfini yaşamak isteyen ev sahibimiz, teras bölümünü kış bahçesine çevirerek bu isteğini yerine getirmiş.

Evde bahsedilecek detay çok olunca mutfaklara geçemedik bir türlü! Evin giriş katında bir mutfak, teras katta da diğer bir mutfak var.

Giriş kattaki mutfağın rengi gri, ruhu rustik. Ama tam da rustik değil. Yine işin içinde ev sahibinin yorumları var: Parlak grili tezgah araları, mutfağın bir köşesinde yaratılan huzur köşesi ve çokça renk gibi...

Terasta çok zaman geçiren Gamze Hanım, bu alandaki amerikan mutfakla özellikle uğraşmış. Bar şeklinde tasarlanan bu alan, hem keyifli toplantıların vazgeçilmezi hem de evin en modern tasarımlarından biri.

Dediğimiz gibi bu evde çok detay var. Bu yüzden artık sözü kesip karelere geçelim de kendiniz görün her şeyi.

Aama önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @gamzevekahve

Buyurun konuk olalım.