Şimdi sizleri İstanbul'dan Yeliz Hanım'a götürüyoruz. Kendisinin eski evine daha önce konuk olmuştuk . Ev değişikliği yaptığını duyunca da yeniden uğramamız gerektiğini düşündük.

Yeni evdeki birçok parça aslında eski evden. Ama buradaki halleri çok başka! Daha önce kullanılan her eşya, yeni fikirlerle kendine farklı bir yol çizmiş. Eskiden moderne bakan dekor, şimdiki haliyle sıcacık bir kır evine dönüşmüş.

Eski evden gelen koltuklar, yeni evde üstlerine beyaz zırhını giymiş. Shabby chic tarza uygun hale gelen koltukların üstlerine de Yeliz Hanım zevkine göre kırlentler kondurmuş.

Evin göz bebeği kitaplık, burada da yerini tabi ki almış! Bir duvarı kaplayan kitaplık, koltukların arasına yerleştirilerek odak noktası haline getirilmiş.

Eski dekordan farklı olarak yeni eve gelen halıysa, dekorun en canlı parçalarından. Kırmızının sıcak enerjisiyle rengini alan halı, ortamın doğallığına oldukça uyum sağlamış.

Doğallık noktasında taviz vermeyen yeni evde, seçilen tamamlayıcı parçalarda bu doğrultuda! Salonun ortasında duran sehpa, yemek bölümünü dolduran konsol ve ayna, tam da bu konuda olabilecek en doğru seçenekler arasında...

Salondan bir kapı uzaktaki mutfağın ruhu da tıpkı salon gibi: Sıcacık ve huzur dolu. İki bölümden oluşan bu alanda, pişirme bölümünü tamamlayan bir yemek alanı var. Daha önceki ev sahiplerinin balkonun duvarlarını kaldırıp mutfağa dahil etmesiyle bu görünüm oluşmuş. Gayet de iyi olmuş!

Blue blanc esintilerle donatılan dekoratif parçaları, stil sahibi aksesuarları ve Yeliz Hanım'ın kendinden bir şeyler kattığı detaylarıyla oldukça seveceğiniz evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @evimcottage

Buyurun konuk olalım.