Şimdi sizleri İngiltere'ye, Nesrin Hanım'ın evine götürüyoruz. Konuk evimiz dubleks planlı ve açık kat yaşam alanına sahip. Metrekare olarak oldukça geniş olan bu evin her köşesi, profesyonel ellerin dokunuşlarıyla karakterini kazanmış.

Ev alan olarak büyük ama evde hissedilen ferahlık geniş alanın da ötesinde! Çünkü evin genel katmanları ferahlığı artıran tonlarla kuşatılmış: Hakimiyet beyaz ve açık tonların, arada da vurgu olarak kullanılan canlı sarılar ve portakallar.

Giriş katta yer alan yaşam alanı; uçsuz bucaksız salon, mutfak ve yemek odasından oluşuyor. Oturma alanlarının ardı sıra konumlandırıldığı bu yaşam alanında, merkezi noktada tv ünitesini karşısına alan bir koltuğa yer verilmiş. Bu alanın hemen arkasında da mutfak adasıyla salondan ayrılan mutfak yer alıyor.

Bütün alanlarda yaratılan renk uyumu, kullanılan şık ve konforlu mobilyalarla da devam ettirilmiş. Yemek odası ve diğer oturma alanlarında kullanılan her parça, bu konuda özenle seçilmiş.

İlk intibanın gücüne çok inanan Nesrin Hanım, evinin antresi için sıra dışı bir şeyler istemiş. Tam da bu esnada profesyonel eller, ona yaratıcı bir duvar dekoruyla gelmiş. Girişte konukları karşılayan bu sanatsal görünüme, sarının enerjisiyle donanmış iki berjerle de samimiyet katılmış.

Tasarım konusunda modernden yana olan evimizde, kullanılan materyallerde doğaldan vazgeçilmemiş: Cam, metal ve ahşap, tam dozunda kullanılarak bir araya getirilmiş.

Doğallıktan söz etmişken salonun bir kapı uzağındaki bahçeden söz etmeden olmaz! En az içerisi kadar geniş olan bu alan, tam olarak doğayı kucaklamak istemiş. Yeşil, mavi ve ahşap tonların uyumuyla dekore edilen bahçe, iki farklı oturma alanıyla neşeyle geçecek kalabalık toplantıların buluşma noktası.

Şık merdivenlerle alt kattan ayrılan üst kat ise, evdeki kişisel alanlara ayrılmış. Yatak odası, çocuk odaları, oyun odası, banyo ve film odası olarak kullanılan bir alandan oluşan bu kat, girişteki hiçbir kuralı esnetmemiş. Hatta bu katta, alttaki ferah ve şık görünüme bir de eğlence eklenmiş.

Bütün detaylarıyla tasarım konusunda bu evden çokça ilham alacaksınız. Ama fotoğraflardan önce şuraya bırakacak bir notumuz var:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @ourdreamhome2019

Buyurun konuk olalım.