Şimdi sizlerle Berrak Hanım'ın evine konuk oluyoruz. Kendisini ara ara yokluyoruz. Bundan yıllar önce İstanbul'daki iki evini ziyaret etmiştik. Şimdi de sırada Kıbrıs'taki evi var.

Daha önce ziyaret ettiğimiz evlerinden birinde modern, diğerinde de klasik tarzdan esinlenen Berrak Hanım, Kıbrıs'taki evindeyse tamamen doğal ve keyifli bir ambiyans yaratmaya odaklanmış.

Yeni evin dekorunda kullanılacak parçalar ve renkler belirlenirken hepsi doğal sıcaklık süzgecinden geçirilmiş: Uygun olanlar kalmış, uymalayanlar elenmiş.

Evin ruhuna uygun olduğuna karar verilen nötr tonlar, ahşap dokularla karıştırılarak ortamın hem doğal hem de sıcak bir atmosfere bürünmesi sağlanmış.

Bir ortamın keyifli olması aynı zamanda rahat olmasından da kaynaklanıyor. Bunu gayet iyi bilen Berrak Hanım, salonunda yarattığı sıcak atmosferi en çok da kullandığı rahat parçalar sayesinde yaratmış.

Salonu dolduran köşe koltuğa yer verilerek rahat ve geniş oturma alanı elde edilmiş. Koltuklara tamamlayıcı olarak kullanılan metal detaylı sehpalarla da ortama modern şıklık katacak öğeler eklenmiş Rahat mobilyaların donattğı salon için seçilen ahşap mobilyalarla da, salonun doğallığına doğallık katılmış. 

Berrak Hanım'ın salonla birlikte olan amerikan mutfağı ise sanki salondaki ruhu devam ettirmek için oraya kondurulmuş gibi. Kullanılan renkler nötr ve açık tonlar; shaker kapak ve vintage kulplar gibi seçilen tasarımlar oldukça doğal ve sıcak; genel atmosferse keyifli mi keyifli!

Salonu ve mutfağıyla beraber yaratıcı çocuk odası, neşe dolu terası ve otel şıklığında banyosundan da karelerle buluşacağınız evimize geçmeden önce bir notumuz olacak:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @berrakyilmazz 

Buyurun konuk olalım.