Şimdi sizleri profesyonel destekten bolca nasiplenen bir eve konuk ediyoruz. Evimizde profesyonel desteğin bolluğunun kaynağı ev sahibimizin bizzat kendisi. İç mimar olan Merve Hanım, birçok alanı güzelleştirdiği gibi kendi evini de ihmal etmemiş.

Evinde birçok tarzı buluşturan ev sahibimiz, her alanda farklı bir stile yönelmiş. Klasik stil ile art dekonun buluşturulduğu salonda genel konsept göz alıcı şıklık...

Salon için amaçlanan görünüm, ilk olarak renklerle başlatılmış. Parlament mavisi ve nötr tonlara karışan vurgu goldlarla iddialı bir renk paleti yaratılmış.

Renklerden sonra sıra kullanılacak mobilyalara geldiğinde Merve Hanım, ince eleyip sık dokumuş. Tasarımlarıyla öne çıkan oldukça şık parçaları bir araya getiren ev sahibimiz, geometrik formlardan çokça yararlanmış.

Salonun gösterişli parçalarından olan masa ve sehpalar, lüks ve kaliteyi ortama getiren önemli taşıyıcılar. Metalik ışıltılar ve mermerle tasarlanan bu parçalar, şık bir dekor için biçilmiş kaftan!

Aksesuar seçiminde oldukça cömert davranan Merve Hanım, dekoruna kattığı birçok parçada gold tonuna yönelmiş. Dekorun asil duruşunu pekiştiren aksesuarların bir kısmı sehpa üzerini süslemiş, bir kısmı konsolu, bir kısmı da duvarı hareketlendiren nişlerin içini...

Merve Hanım'a göre, dekorasyonun kendini tam olarak göstermesi, aydınlık bir görünümle doğrudan ilişkili. Bu yüzden evin aydınlatmasının doğru bir şekilde yapılması gerekiyor. Tıpkı onun yaptığı gibi: Işığın dengeli bir şekilde dağılıp her alanı aydınlatması için spotlardan ve gizli ledlerden yararlanmış. Tavanda uyguladığı dekoratif blok görünümleriyle şıklığın yanında ışığın ayarını da yapmış.

Tavan dekorasyonuna verdiği önemi evin bütün alanlaında devam ettiren ev sahibimiz, yatak odası dışındaki alanlarda merkez aydınlatma aracı kullanmak yerine spotlara ve ledlere yönelmiş. Yatak odasında ise merkezi aydınlatan bir avizeye ve baş ucundan sarkan iki sarkıta yer verilmiş.

Modern görünümlü mutfağı, özgün tasarımlı yatak odası ve balkonundan da karelerle buluşacağınız evimizden alacağınız çok fikir var. Ee ne de olsa işin ehli!

Merve Hanım'ı Instagram adresinden takip etmek isteyenler için şuraya adres bırakalım: @merveessakarya

Buyurun konuk olalım.