Bakar bakmaz ferahlayacağınız bir evi götürüyoruz sizi. Evimiz İstanbul'dan, Işıl Hanım'a ait. Ruhunun dinginliğini beyazda bulan ev sahibimiz, bu rengin tılsımını evinin her tarafına yaymış.

Işıl Hanım, konuk olduğumuz evine ilk yerleştiğinde kendini oraya bir türlü ait hissedememiş. Değişiklik yapmak istediği alanlar olmuş ama bunun için biraz beklemesi gerekmiş. Gel zaman git zaman derken, o değişikliği yapabileceği gün gelip çatmış.

İşe ilk olarak "orası beni yansıtmıyordu" dediği mutfağından başlamış. Eski haliyle sıkıcı ve sıradan olan mutfağını, Ikea'dan görüp beğendiği vintage görünümlü mutfakla değiştirmiş.

Beyazı ve ahşap tonlarını buluşturduğu yeni mutfağında ortama nostaljik sıcaklık katacak bütün detayları da eksik etmemiş: Ahşap tezgah, metro seramikler, porselen kulplu shaker kapaklar ve dantelli mutfak perdeleri...

Mutfağın görünümü kadar işlevselliği de önemli! Bunun için alanı çok daraltmadan ihtiyaç halinde açılabilen yapraklı masaya yer verilmiş. 

Aksesuarlara çok düşkün birinin mutfağı boş kalır mı? Mutfakta hem alanı daraltmayan hem de sıcak ambiyansı daha da pekiştiren duvar aksesuarlarıyla bu görev de tamamlanmış.

Mutfaktan adım atar atmaz ferahlığıyla bizi kendine çeken salonsa tam bir huzur mekanı. Rahat ve sakin görünümlü beyaz köşe koltuk ve onu tamamlayan açık mavi tonlarında berjerler. Birbirine çok yakışan bu iki rengin yanına bir de doğallık saçan eskitme ahşap detaylar. Ve bir de bütün bunlara eklenen özgün tasarımlı aksesuarlar...

Tüm detaylarıyla hem şık hem de keyif dolu salon, Işıl Hanım'ın pozitifliğinin en güzel yansıması. İçinde doğa var, doğallık var ve bitmek bilmeyen huzur.

Salonun oturma bölümündeki modern rustik görünümün daha bir nostaljiye yanaştığı yemek bölümü, duruşuyla hem sakin hem de çok göz alıcı. Göz alıcı detaylarda en çok etkisi olansa Işıl Hanım'ın da pek sevdiği eskitme görünümlü ve oymalı ayna.

Küçüklükten bu yana hep marangoz olmak isteyen ev sahibimiz, evinin birçok alanında iyi işçiliğe sahip oymalı mobilyalara yer vererek bu hayalini bir nebzede olsa gerçekleştirmiş.

Ne olursa olsun hayallerinden ve yaşama şevkinden bir şey kaybetmeyen Işıl Hanım, evini de hep bu enerjiyle donatmış. Her karesinden çok keyif alacağınız ve muhteşem detaylar bulacağınız evimizle sizi buluşturmadan önce yapmamız gereken bir hatırlatma var:

Ev sahibimizi takip etmek isteyenler @mylittle.sparkle adresinden kendisine ulaşabilir.

Neyin, nereden alındığını merak edenler fotoğraf detaylarında gerekli açıklamaları bulabilir.

Hadi artık konuk olabiliriz!