Modern tasarımların geçmiş çağlara ait bir sunumla sergilendiği bir evin konuğuyuz. Ev sahibimiz Gönül Hanım 1960'ların sade, şık ve işlevsel dekorasyon anlayışını benimsiyor. Günümüzün çağdaş tasarımlarını 60'lar konseptiyle buluşturan ev sahibimiz, orta-yüzyıl modern stilin destekleyicisi.

Hollanda'da dubleks bir evde yaşayan Gönül Hanım, evi ne kadar büyük olursa olsun az parçanın getirdiği rahatlıktan yana. Ona göre, ihtiyaç için kullanılan parçalarda konfor ve sıcaklık varsa başka detaylara gerek yok. 

Evinin giriş katında yer alan açık konsept yaşam alanı, tam bu çerçeveden dekore edilmiş. İhtiyacı karşılayan koltuk ve berjer, yemek bölümünü dolduran masa ve sandalyeler dışında çok az detaya yer verilmiş.

Kalabalık görünümlerden tamamen uzak bu alanla iç içe olan mutfak da aynı felsefeye sahip. Buradaki parçalar da ihtiyacı karşılayanlar. Ama bu şık olmadıkları anlamına gelmiyor tabi! İhtiyacı karşılayan her parça, en şık şekilleriyle kullanılmış.

Koridor tipi uzanan mutfağın pencere önünde kullanılan mutfak köşesi de, tam bir keyifhane. Çok yer kaplamayan bu alan mutfakta keyifle zaman geçirmek için sıcacık bir dekor.

Gönül Hanım'ın çok eşyayı sevmediğinden bahsetmiştik. Ama bu onun aksesuarları sevmediğini düşündürtmesin size ! Akseuarlar bir alanın ruhunu tamamlayan önemli detaylar.

Gönül Hanım da bunu bildiği için evinde özellikle ortaçağ görünümüne atıf yapan aksesuarlara yer vermiş: Varaklı aynalar ve nostaljik avizeler gibi.

Bütün bölümlerinden karelerin yer aldığı bu evde, hem modern ruhu hem de nostaljiyi hissedeceksiniz. Fotoğraflara geçmeden önce ev sahibimizi Instagram'dan takip etmek isteyenler için adresini şuraya bırakalım: @huizetop 

Buyrun konuk olalım.