Doğanın tam içinde konumlandırılmış triplex planlı müstakil bir eve uzanıyoruz. Ev sahibimiz Hollanda'da yaşıyor. Kendisinin kısa zamanda Türkiye'ye dönme planları var. Ama taşınma faslına girişmeden önce sizlere gösterecek güzel mi güzel bir evi var!

Ormanın içinde yer alan konut, ev sahiplerimizin özellikli tercihi. Çünlü onlar için huzur, doğanın tam da içinden geliyor. Üç katlı planlanan evin, giriş katında genişçe bir salon, mutfak ve kütüphane yer alıyor. Üst katındaysa yatak odaları ve banyo.

Evin tasarımında çok ilgi çeken detaylardan biri, adeta zaman kapsülü gibi tasarlanan şömine. Nostaljik ısınma yöntemini modern tasarımla buluşturan bu kapsül, zamanlar arasındaki yolculuğu da çok iyi özetliyor.

Şöminedeki farklı zamanların buluşması, evin dekorasyonunda da kendini gösteriyor. Kullanılan parçalar modern, yaratılan ruh ise daha doğal ve nostaljik: Geometrik formlardaki mobilyalara katılan ahşaplar, evden eksik edilmeyen bitkiler, cam ve metal gibi natürel materyaller... 

Zamanların ve tarzların buluşmasının bir diğer örneği de katlar arasındaki geçişlerde: Bir tarafta nostaljik görünümlü, kiraz tonlarındaki geleneksel merdiven. Diğer taraftaysa goldla çevrelenmiş ihtişamlı asansörler. Biri doğallık diyor diğeri de gösteriş!

Evin ruhuna en büyük katkı da, seçilen renklerden. Yüksek tavanları daha da heybetli hale getiren beyaz, evin bütün mimari detaylarında kullanılmış. Beyaza eklenen ahşap tonları, yanık turuncular ve nötr tonlarla da ortamın dikkat çekici ambiyansı elde edilmiş.

Gün ışığının en iyi aydınlatma olduğuna inanan ev sahibimiz, güzel manzarasını bölmemek için çok gerekli olmadıkça perdeden uzak durmaya karar vermiş. Ee manzara çok güzel, pencereler de kocaman! Böyle bir durumda gayet de doğru olanı yapmış.

Kocaman banyosu ve birbirinden güzel odaları olan bu evin içi kadar dışı da çok hoş. Bütün karelere dikkatle bakmanızı öneriyoruz.

Takip etmek isteyenler, ev sahibimizi @ugrl.home adresinden ziyaret edebilir.

Hadi, konuk olalım.