Nostaljik ambiyansıyla bizi yıllar yıllar öncesine götüren bir evin konuğuyuz. Evimize daha önceden uğramışlığımız var. Daha önceki gezimizde mutfağa yer vermiştik ve çokça sevilmişti. Şimdi de evin tamamını paylaşmak için tekrar çaldık kapıyı.

Ev sahibimiz Yasemin Hanım'ı hatırlayanlar bilir: Kendisinin ruhu bu çağa ait değil. O geçmişte yaşıyor. Yaşamını, yaşanmışlıkların gölgesinde geçirmeye bayılıyor. Bu yüzden de evinde her şeyin geçmişten izler barındırmasını istiyor. Dubleks planlı evinin her alanında vintage ruhu yaşatan ev sahibimiz, lüks görünümlü parçalardansa nostaljik ruha sahip detayları tercih ediyor. 

Antresinde kullandığı antika mobilyalardan evinin farklı köşelerinde yer verdiği yaşanmışlıklarla dolu aksesuarlara kadar her detayda, nostaljik ruh, kendini muhakkak göstermiş Tarz olarak klasik ile country arasındaki ev, ne şekilde olursa olsun nostaljiden kopmadan şekline bürünmüş.

Evin girişi ve salon biraz daha ağır başlı, klasik bir görünümde: Antika görünümlere karışan oryantal desenler, ışıltı ve çokça konfor. Üst kat ise tam bir romantik: Floral desenli duvar kağıtları, enerjik renkler ve bolca doğallık.

Nostaljiyi sadece mobilya ve aksesuarlarla yaşatmayan evde, bütün mimari detaylar da geçmişe doğru yol almış. Duvarlarda ve dolaplarda kullanılan lambri dekorlar, yerleri kaplayan ahşap ve desenli seramikler hep bu amaca uygun olarak seçilmiş.

Renkler ve desenler de yine aynı mantıkla kullanılmış. Vintage parçalarda olmazsa olmaz yeşiller, kırmızılar, kahverengiler ve nötr tonlar; pötikarelerle, çiçekli ve etnik desenlerle birlikte, evin sıcak ambiyansına katkı sağlamış.

Alt katta ve üst kata yer alan mutfaklar da, bugünden değil. Bugünün imkanlarıyla geçmişin yaratıcılığını birleştiren bu alanların hemen yanı başında duran balkonlarsa tam bir hayal diyarı.

Bu koca evi anlatmaya kalkınca daha çok fazla detay çıkacak. Ama biraz da işi sizin dikkatli gözlerinize bırakalım. Her alandan çok keyif ve ilham alacağınıza emin olduğumuz evin fotoğraflarından önce, takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresini şuraya bırakalım: @seminevi

Neyin nerden alındığını merak edenler fotoğraf detaylarına bakabilir.

Buyrun konuk olalım.