Gülden Hanım'ın çok şık evinin birinci katını birlikte gezmiştik . Şimdi de sırada ikinci kat var.

Burası da tıpkı birinci kat gibi ışıl ışıl. Birinci katta gördüğümüz her şey burada, daha bir fazlalaşmış: İhtişama ihtişam katılmış, kaliteye kalite. Tavanlar ve duvarlar, bu katta da yine saray yapılarını andırır cinsten. Tavan dekorasyonlarında kullanılan aydınlatmalar ve duvarları süsleyen oryantal figürlü aynalar, Gülden Hanım'ın evinin ruhunu yansıtan en önemli detaylar.

Ferah bir yaşam alanı, yatak odası, çocuk odaları ve genişçe bir mutfağın daha olduğu üst katta, klasik görünüme art deko detaylar katılmış. Üst katın en büyük alanlarından biri olan yaşam alanında iki ayrı salon yer alıyor. Her iki bölümde de bambaşka mobilyalarla ortamını zenginleştiren Gülden Hanım, renk tercihlerinde yine güçlü renkleri kullanmayı ihmal etmemiş. Zümrüt yeşilinin kalite akan görünümüne beyazların ve siyahların eşlik ettği salonda, seçilen konforlu ve zarif mobilyalarla da ortamın kaliteli şıklığı tamamlanmış.

Üst katın geniş alanlarından bir diğeri olan mutfakta, modern ve klasik dekor iç içe geçmiş. Mutfak dolaplaında siyah- beyaz zıtlığından yararlanan Gülden Hanım, kulpsuz ve parlak mutfak dolaplarını seçerek ortamına modern esintiler katmış. Hem mutfak masası hem de ayrı bir tezgah olarak kullanılan mutfak adasına eşlik eden metal sandalyeler de yine mutfağın modern detaylarından. 

Mutfağın klasik detaylarını oluşturan parçalar da, geniş alanın öteki yüzünde. Mutfağın oturma alanı olan bölüme eşlik eden şık tasarıma sahip tv ünitesi hem klasik hem de sıra dışı bir görünümde.

Evin üst katında bulunan yatak odası ve çocuk odalarında da ne renkler, ne duvarlar ne de tavanlar, genel dekorun gerisinde kalmış. Her yerde yine güçlü renkler, yine ihtişamlı tavanlar ve yine sıra dışı duvarlar, hemen yerini almış. Yatak odası mor, çocuk odaları da mavi ve pembe ile renklenmiş.

Bütün renklerin yansıması, üst katın holünde kullanılan şerit led ışıklarla birleşince de burası masalsı dünyaya dönüşmüş.

En az birinci katı kadar ilham dolu ikinci katın fotoğraflarından önce, takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram hesabını şuraya bırakalım: @bahcemdeortancalar 

Hadi, buyrun...