Modern dekorasyonu rustik esintilerle birleştiren bir eve uzanıyoruz. Ev sahibimiz Senem Hanım, iki çocuk annesi ve öğretmen. Bir yandan iş, diğer yandan çocuklarla uğraşmasına rağmen temposu hiç tükenmiyor. Öyle ki evinin dekorasyonuyla bizzat ilgilenmesinin yanında bir de dekoru için el emeği ürünler üretiyor.

Senem Hanım'ın dekorasyonunda istediği her şey, rahatlıktan ve sıcak bir ortamdan geçiyor. Bu yüzden, kullandığı renkler, seçtiği tasarımlar ve dekora katılan en küçük parça bile hep bu çerçeveden değerlendiriliyor.

Evin genelinden biraz daha özele kayıp mutfakla başlayalım. Beyaz rengin etkisi altındaki mutfa,k oldukça ferah bir görünümde. Beyazın yanında vurgu olabilecek yoğunlukta bir renk tonu yok. Ama tezgah aralarında kullanılan geometrik desenli tezgah arası seramiklerin yarattığı üç boyutlu etkiyle ortam gereken hareketi almış. Mutfak aydınlatması olarak kullanılan rustik avizeyle de, ortamın sakinliğine sıcak bir doku katılmış.

Tarz olarak mutfaktan ayrı olmayan salonda da, modern ile rustiğin buluşması var. Geometrik tasarımlara sahip koltuk tasarımlarına eşlik eden bolca ahşapla birlikte salon, hem modern esintileri içine almış hem de doğallığından taviz vermemiş.

Gri ve tonlarının kuşattığı salonda, küçük detaylardan seslenen turuncunun enerjisi ortamı samimi bir hale getirmiş. Tavandan sarkan rustik avize, kütükten yapılan sehpalar ve açık raf şeklinde kullanılan metal kitaplıkla da, bu samimiyet biraz daha pekiştirilmiş. 

Bu evdeki natürel ambiyansın kaynağı sadece bunlar değil. Doğallıkta, asıl pay sahibi bitkiler! Evin içinde bolca kullanılan bu bitkiler, evin balkonunda resmen oranın sahibi haline gelmiş. Balkonun her köşesinden doğallığını yansıtan bu güzelliklerin Senem Hanım için yerinin çok çok ayrı olduğunu da belirtelim!

Ev sahibimize bir şeyler sormak ya da ondan ilham almak isteyenler @senems_blog hesabından kendisine ulaşabilir.

Hadi, konuk olalım...