Şimdi konuk olacağımız ev, günümüze ait ama ruhu geçmişlerden sesleniyor. El emeği ince işçilikli oymaların, duvarlara kazındığı dönemlerden ilham alan bu dekor, detaylardaki şıklığıyla oldukça etkileyici.

Ev sahibimiz Hülya Hanım'ın tamamen kendi zevkini yansıttığı evinde, etnik figürlerle nakış gibi işlenen ahşap mobilyaların hakimiyeti var. Salondan yatak odasına kadar birçok alanda kullanılan bu mobilyalar, eve oryantal ve antik bir esinti katmış. Klasik görünümden öte daha natürel bir görünüm isteyen Hülya Hanım, varaklardan ve yaldızlardan özellikle uzak durmuş.

Antik görünümü, doğal bir çehrede sunmak isteyen ev sahibimiz, kullanacağı renkleri seçerken de oldukça özen göstermiş. Nötr tonların eksik edilmediği salonda, vurgu görevi de doğal tonlardan yeşile bırakılmış. Bu haliyle salon, hem hareket kazanmış hem de natürel havasından ödün vermemiş.

Salonun yemek bölümü de Hülya Hanım'ın asil zevkinden nasibini almış. Burada kullanılan zarif ve ince detaylarla dolu masa ve sandalyeler, bir de tam karşılarına eskitme görünümlü aynaları almış. Bütün bu haliyle, sanki geçmiş zamanlarda bir saraydan getirtilip bu salona konmuş gibiler.

Salonun antik ve natürel dokusuna biraz da ihtişam katılsa fena olmaz! Bunun için en uygun seçenekler, aydınlatmalar ve perdeler. Hülya Hanım'da bunu düşündüğünden parıltılı kruvaze perdeleri ve taşlı avizeleriyle gereken ışıltıyı bu şekilde sağlamış.

Salonla benzer dekorasyon felsefesine sahip yatak odası da, oymalı mobilyaların kuşatması altında. Hülya Hanım'ın kendi çizimi olan gardolabın yatak odasına kattığı otantik şıklık, tekstil ürünlerinde ve yatak başlığında kullanılan koyu renk tonlarıyla sofistike bir görünüme dönüşmüş.

Antik çağların yansıması bu ev, çocuk odalarına gelince biraz tavrını değiştirmiş. Çocukların zevkine hitap eden odalarda, denizcilik temasına uygun parçalar tercih edilmiş. Yine bu alanlar için seçilen parçalarda da, ince detaylar ihmal edilmemiş. Odalarda kullanılan perdelerden, seçilen mobilyalara kadar her alanda denizcilik temasına dair nüanslar mutlaka yer almış.

Fotoğrafları arasında gezinirken büyüleneceğiniz evle sizi buluşturmadan önce hatırlatma yapalım: Ev sahibimize bir şeyler sormak ya da daha fazla detay almak isteyenler @evimindekorasyonlari adresinden kendisini ziyaret edebilir.

Buyrun konuk olalım.