Pozitif insanların hayattan aldığı enerjiyi girdikleri her alana yaydıkları gayet iyi bilinir. "İnadına mutluluk" felsefesi taşıyan bu insanlar, hayatı güzelleştirmeyi amaçlar,kötüleştirmeyi değil.

Şimdi konuk olacağımız evin sahibi de, tam olarak bu bahsettiğimiz gruptakilerden. Hayatın bütün olumsuzluklarını kulak ardı etmiş, bir şeyleri daha iyi yapmak için uğraşmış ve kendisinden hayranlıkla bahseden kızı için mükemmel bir idole dönüşmüş. Tembelliğin fayda getirmediğini bildiğinden hiç durmamış ve sürekli bir şeylerle uğraşmış. Kuşkusuz onun bu çalışkanlığından en çok nasibini alan yerlerden biri, sıcacık ve huzur dolu bu evi olmuş.

Zaten, bu koca evin altından kalkmak da öbür türlü kolay olmazdı. Dubleks planlı ve her bölümü genişçe olan evin, kapatılarak kış bahçesine çevrilen alanı, en çok zaman geçirilen yerlerden. Modern ve klasik tarzın buluştuğu bu alan, doğal renkleriyle bahçenin dışarıdan yansımış hali gibi. Doğal ışığı kapatmamak adına seçilen yarım perdelerin balon perdelerle hareket kazandığı kış bahçesinde kullanılan ferforje masa ve sandalye de, işin romantik detayları.

Kış bahçesinden birkaç adım uzaklıktan gelen nostaljik esintiye uzanıyoruz. Salondan gelen bu hava, biraz klasik biraz da country. İçinde koyu ahşap tonlarıyla beyazı misafir eden bu alan, rahat ve şık detaylarla donanmış. Burada kullanılan konforlu mobilyalara ivme kazandıran kristal aksesuarlar her ne kadar göz alıcı olsa da, asıl önemli rol ev sahibimizin el emeği eserlerinde. 

Dekorasyonunda aksesuarların yarattığı dokuları eksik etmeyen ev sahibimiz, sadece kullanmakla yetinmemiş, bütün aksesuarlara kendi emeğini katmış. Duvarları süsleyen tablolar, boyanmış ahşaplar ve işlenmiş desenler. Hepsi onun eseri.

Evin büyük olduğunu söylemiştik. Bu anlattıklarımız giriştendi. Üst katı da var daha. Üst katta yer alan oturma odası ve yatak odalarında dekorasyon farklı ama yetenek aynı. Bu alanları da tamamlayan birçok parça yine ev sahibimizin ellerinden çıkanlardan. 

Gezinirken çok fikir alabileceğiniz bir evle buluşturuyoruz sizi. Bakacağınız ve ilham alacağınız çok şey var. O yüzden, hadi konuk olalım.