Ev sahiplerimiz, eşyalı olarak aldıkları bu evi ilk gördüklerinde kendilerini Dallas dizisi içinde bir karede hissetmişler. 60'lardan kalma bir ev, pek çoğu o dönemden mobilyalar.. Neyse ki bu zamansız tarz, son dönemde belki eskisinden de popüler. Mid-century modern (yüz yıl ortası modern) tarzda mobilyalar hem eskiden oldukları gibi, hem de yeni adaptasyonlarıyla pek çok evde yerlerini alıyorlar. Sonuçta estetik ve sade çizgiler, kaliteli malzemeleri ile sadece yüzyıl ortasına değil, her zamana ait.

Ev sahiplerimiz mobilyalarda sevdikleri parçaları yeni dekorasyonda kullansalar da, evin içi için aynısı söylenemez. Evi adeta yıkıp baştan yapmışlar desek yalan olmaz. Öncelikle odaları bölen duvarlardan kurtulunmuş ve kocaman bir açık konsept alan oluşturulmuş. Tavanlardaki lambriler gitmiş, duvarlardaki kağıtlar çıkarılıp beyaza boyanmış, yerler parke kaplanmış. Mutfak ve banyo tamamen yıkılıp, sıfırdan yapılmış.

Yaşam alanı dediğimiz alan koca bir açık konsept alan. Yeşillikler içinde bir bahçeye açılan salona yere kadar camlar içinden ışık doluyor. İçeride ise bizi stil sahibi parçalar bekliyor.

Evin her detayının kaliteli bir hissi var. Bunda mobilya ve malzeme seçimleri etkili. Salonda odakta modern stilde bir deri köşe koltuk var. Ahşap berjerler zarif formlarıyla adeta sanat eseri. Ev sahibimizin en yakın zamanda bir Eames sandalye hayali var. Bu gelene kadar, evin eski fertleri Eames'in yerini aratmayacak cinsten.

Ev sahibimiz çok fazla da dönem evi olmasını istememiş. Daha bugüne ait parçalar ile mid-century modern dekora kendi yorumunu katmış.

Mutfağa gelelim.. Evde favorimiz mutfak oldu. Solda derin dolaplar, ortada koca bir ada. Mat siyah kapaklar, parke zemin ve ahşap tezgah ile bu mutfak tasarımı nefes kesici olmuş! Koyu renklerin bu kadar yoğun kullanımına rağmen, alanın sahip olduğu ferahlık da insanı şaşırtıyor.. 

Adile hanım komple bir ev yaptırmayı zor, ama keyifli bulmuş. Evin dönüşümün Öncesi ve Sonrası kareleri de ekliyoruz.

Adile hanımı Instagram'da @adileshome 'da takip edebilirsiniz. Buyrun evine konuk olalım..