Ev sahiplerimiz virane durumda 3 odalı bir evi alıp, bir kısmını tamamen yıkıp yeniden yapmış, diğer kısmını ise komple sıfırlamış; kısaca tüm evi baştan yaratmışlar. Şimdi konuk olduğumuz bu ev Almanya'da. Evin tasarımının her detayı Hülya hanımın kendi seçimleri. Yeniden bir ev yapmak yorucu, ama bir o kadar da keyifli bir süreç olmuş.

Öncelikle evin en sevdiğimiz kısmı açık konsept planı. Zaten geniş olan alan, duvarlarla ayrılmamış. İstendiğinde tüm ailenin bir arada olabileceği, ferah bir alan ortaya çıkmış.

Salon, mutfak ve yemek bölümü bu açık konsept alanın bölümleri. Mutfak, şık merdivenlerin bulunduğu üst kata doğru açılıyor.

Dekorasyonunda nötrlerin dışında bir renk kullanmamış Hülya hanım. Bu seçimi gösterişli mobilya ve aksesuarların daha da öne çıkmasını sağlıyor. Evet, renk pek yok. Ama renk yok diye monoton bir dekor olacak diye bir şey de yok.

Hem mobilyalarının formlarında, hem tekstil ürünleri ve döşemelerde bolca desenli parça seçmiş ev sahibimiz. Tekrarlayan desenler her parçada favorisi. Özellikle de mobilyaların ince işçiliğine bayıldık. Şamdanlar, mumluklar, fenerler.. Aksesuarların her biri insanda teker teker inceleme isteği uyandırıyor.

Dekorasyon biraz klasik, biraz modern. Hem materyaller, hem dokularda ise lüks algısı yüksek parçalar seçilmiş. Hülya hanım iddialı parçalar kullanmaktan çekinmiyor. Zevkine de güveniyor. İyi bir tabloyu, şık bir aksesuarı doğru yerleşim ve aydınlatma ile nasıl öne çıkarabileceğini de gayet iyi biliyor.

Çocuk odasından, mutfağa, plandan, iç mekan tasarımına bu göz kamaştırıcı evden alınacak güzel fikirler var. "Birilerine fikir verebilirsem, ne mutlu bana"diyor ev sahibimiz. Fikir almak isteyenler Instagram hesabına da göz atabilir. Buyrun biz konuk olalım..