12 yıllık evliliklerinin 9 yılını bu evde geçirdikten sonra, artık evi yenilemenin zamanı gelmiş. Ev sahibimiz Büşra hanım ve eşi düşünmüşler; " yeni bir ev mi alsak yoksa eski evimizi mi yenilesek?". Yeni bir evi aldıklarında istedikleri gibi tasarlayacak masrafı yapmak zor; yenisini almak yerine eski evlerini sıfırlamada karar kılmışlar. Şimdi ise bu evin o eski halinden eser yok.. Evde çok kapsamlı bir tadilat var. Yeni mobilyalar, aksesuarlar alınmış. Bolca dolap eklenmiş. Bu süreçte bir sürü parçayı kendileri yaparak, pahalı çalışmalara düşük maliyetli çözümler üreterek kapsamlı bir tadilatın maliyetini de azaltmışlar.

Modern stile lüks dokunuşların hüküm sürdüğü evde, güçlü renkler, keskin çizgiler var. Baklava ayna, çıtalarla duvar dekorasyonu gibi dekora göz alıcı bir his katan detaylar eklenmiş. Duvardan duvara aynanın duvara montesi ev sahiplerimizin kendi emekleri. Çok da profesyonel bir çalışma olmuş. Bu ayna içeri giren ışığı yansıtıyor, salonu ışıl ışıl yapıyor.

Ev güzel ışık alıyor, ayna da bu etkiyi katlıyor. Bu da Büşra hanıma renkler konusunda cesur seçimler yapma imkanı vermiş. Mobilyalarda seçilen zümrüt yeşili ve siyah renk, salonun dikkat çekmesinde önemli rolde. Sade, şerit desenli halıyı tamamlayan kırlentler, evdeki uyumu ve dramatik etkiyi gösteren detaylardan.

Detayların öne çıktığı salonda, odak noktası olarak televizyon ünitesinin kullanıldığı duvar seçilmiş. Burada bir alçıpan panel ve gizli aydınlatma ile dekoratif görünüm sağlanmış. Salonda kullanılan modern kanepeler, kadife kumaşlarla lüks bir dokunuş kazanmışlar. Alitalyan perde, şık fonlar, güçlü renkler, spot aydınlatmalar ve tamamlayıcı aksesuarlar ile bu salonun modern stili sofistike bir his kazanmış! 

Bir diğer dönüşüm de banyoda! Kırma, dökme işi olmadan da bir alanı yenilemek mümkün. Seramikleri kırıp, yenilemek hem yıpratıcı, hem de maliyetli. Çamaşır odasına dönüşen bu odada çok fazla su ile temas olmayacak. O halde neden seramikleri yenilemek gereksin?

Bu taş görünümlü kaplamalar folyo. Çok dikkat edilmedikçe anlaşılması zor. Dolaplar ise bol. Evin bütün kalabalığını kaldıran bir alan olmuş.

Evin mobilya ve aksesuarlarında farklı illerden destek alınmış. Masa ve koltuk Bursa'dan, televizyon ünitesi İstanbul'dan.

Takip etmek isteyenler için, ev sahibimizin ilham veren paylaşımlar yaptığı Instagram hesabı: @busra_mert_olibaby 

Buyurun bu Düzce evine beraber konuk olalım..