5 yıl sonunda 4 ay kadar süren bir tadilat süreciyle evlerini komple yenilemişler ev sahiplerimiz. Bir de bunun öncesine planlama, tasarlama ve malzeme seçimi de ekleyin. Kısacası çoook uzun süre tadilatla yatıp, tadilatla kalkmışlar. Neyse ki şimdi her şey tamam. Mobilyalar gelmiş. Ufak tefek eksiklikler tamamlanmış. Evin keyfini sürme zamanı..

"50.000 defa düşünüp, 1 defa alırım" diyor ev sahibimiz gülerek. Evde sadece tasarım değişimi yapmakla kalmamış, çoğu odada planda da değişime gitmişler. İş çok olunca, istediklerini seçmek, yapmaktan çok daha uzun bir süreç olmuş. Ustalarla uğraştığı dönemi ise çok da gülümseyerek hatırlayamıyorlar.

Genel hatlarıyla country ve modernin harmanı bir tasarım tercih etmişler. Country stilin zarif formları, dekora modern bir his katan seçimler ve renkler ile bir araya gelmiş. 

Mutfakla başlayalım..

Öncelikle mutfakta bir plan değişimi var. Küçük balkondan vazgeçip, bu değerli alanı mutfağa katarak alanı genişletmişler ve mutfağı yeni ölçülere göre tasarlamışlar. Mutfak Ikea'dan. Ikea mutfaklarını kişiselleştirme imkanı var. Alandan maksimum fayda sağlayabilecekleri, dolabı bol, kullanışlı bir plan istemiş ev sahiplerimiz.

Ahşap tezgah Ikea mutfaklarına çok yakışıyor. Mat gri kapaklı, bu country esintili mutfakta da durum farklı değil.

Diğer meşakatli bölüm banyo.

Banyonun yeni planında küvet yerine duşakabin gelince, epey bir alan boşa çıkmış. Burası dolap ve çamaşır makinesi ile değerlenmiş. Duşakabinde çini seramikler var. Banyonun genelinde kullanılan modern seramiklere nostaljik bir dokunuş olmuş.

Salon dekorasyonunda da ise ev sahibimizin favorisi süpürgelikleri. Eski parkeler üzerine daha modern laminant parkeler kaplanmış. Duvar griye boyanarak modern stil yakalanmış. Koltuklar Ikea'nın içine gömülmelik kullanışlı koltukları Ektorp serisi. Masa için ise bembeyaz bir masa almayı planlarken, country stilde ahşap ve beyaz nostaljik bir masada karar kılmış ev sahibimiz.

Sonuçta ortaya konforlu, kullanışlı, yaşaması kolay ve keyifli bir ortam çıkmış. Ev sahibimizi Instagram hesabı @herkesbirazpapatya 'dan takip etmeyi unutmayın. Buyrun konuk olalım..