Modern estetiği korurken, davetkar bir ortam da elde etmek isteyenler için bu evin modern rustik stili tam bir ilham kaynağı olacak!

Fransa'ya Şayeste hanıma doğru uzanıyoruz. Evde hayat, açık konsept tasarlanmış mutfak, yemek ve oturma alanında geçiyor. 

Bu alanların hepsi nefes alacak şekilde tasarlanmış. Fazla eşya kullanılmazken, ev bomboş gibi de hissettirmiyor. Olması beklenenden daha büyük saat, çiçekler, mumlar, aksesuarlar ve tabi ki ahşap dokusu ile özgün bir dekorasyon olmuş.

Gri ve beyaz, bu açık konsept alanın ana renkleri. Kırlentlerde kullanılan sarı, dekora ilgi çekicilik katmış.

Modern stil dekorasyonlar, düz formları, beton malzeme kullanma eğilimleri, renksiz renk paletleri ile zaman zaman soğuk hissettirebiliyor. Şayeste hanım ise grilerin yoğunluğunu dekoruna organik dokular ekleyerek kırmış. Özellikle de ahşabın kullanımı, dekorasyonu baştan aşağı değiştirmiş.

Mutfak tezgahı, masa, kocaman saat ve sarkıt tam dediğimiz gibi rustik elemanlar. 

Ferah hissi kaybetmemek adına üst dolaplar kullanmamış, boşlukların ferah hissinden faydalanmış ev sahibimiz. 

Mutfağın bir yarım adası var. Yarımada üstünde kocaman bir kasap bloğu, üzerinde daha mutfağını yaptırmadan önce görüp, bittiği sarkıtla beraber kullanılmış. 

Burada bir de ufak yeme alanı var. Bar sandalyeleri hem hızlıca bir şeyler yemelik, hem de evin şefiyle muhabbet etmelik..

Ev sahibimizin evini paylaştığı Instagram hesabı @homedeco_by_sayes . Buyrun konuk olalım..