Sıcak ve zarif ruhu, insanı hemen rahatlatan hissi ile country stil her daim popüler.. Son dönemde daha sade renk paletleri ile yeniden yorumlanışlarına ise bayılıyoruz.

Şimdi konuk olduğumuz bu Antalya evinde, Fransız country, provensel esintiler dekorun odağında. Ev sahiplerimiz daha yeni evli sayılırlar; Belgin hanım evlendiğinde sadece evini değil, hayatını da Antalya Demre'ye taşımış. Yeni bir, yeni bir şehir. Gerçi bu keyifli evde yeni bir şehre adapte olmak çok da zor olmasa gerek.

Evin geniş bir mutfağı, biri salon, biri oturma odası olarak kullanılan iki adet de yaşam alanı var. Salonun renklerini Belgin hanım, oturma odasının renklerini eşi seçmiş.

Fransız country stil dekorasyonlarda, İngiliz country stilde görmeye alıştığımız çiçek desenler, neşeli renkler, duvar kağıtları ve pofidik minder ve kırlentler yok. Nötr renkler, eskitilmiş ahşap dokusu, ince hatlı zarif formlar ön planda. Salon da bu stilin harika bir örneği olmuş.

Ev aydınlık, güzel ışık alan bir ev. Salonda açık renkli parke üzerine seçilen beyaz halı, krem renkli döşemeler ve ahşap ve beyaz mobilyalar ile içeri dolan ışık iyice ışıldamış. Porselenler, altın detaylar, nostaljik aynalar ve çiçekler salonun harika dekorları. Ev sahibimiz sadece görsel değil, tüm duyuları kullanarak evinde bir atmosfer oluşturmuş. Çiçekler, oda kokuları ile evine fotoğraflardan anlaşılmayacak bir özgünlük katmış.

Oturma odası, salon, mutfak ve yatak odasının sadeliğinin aksine güçlü renkler, güçlü desenleri ile dikkat çekici. Bu odaya gelince insan hemen bu evin tek bir elden çıkmadığını anlayabiliyor. Dediğimiz gibi renk seçimleri bu sefer Belgin hanımın eşinden. Biraz modern, biraz nostaljik, bu odada ikisinin de zevkleri bir arada. Kanepeler düz çizgilerde, ama rengini uyumlu seçtiği berjeriyle nostaljik görünümden de vazgeçememiş ev sahibimiz. 

Mobilyaların hepsi alana özel yapılmış. Antalya Muzo Country Mobilya'dan. Oturma odası kanepesi Doğtaş Mobilya'dan. Halı ve avize dekorazon.com'dan alınma. Avize, odanın renklerine uyumlu olması için altın renge boyanmış. 

Bu keyifli evden tüm kareler aynı zamanda @demrede_biev 'de. Buyrun konuk olalım..