Niğde'de yaşayan ev sahiplerimiz, Meryem hanımın eşinin babaannesinden miras kalan bu evi bir tadilat ile zevklerine uygun hale getirip, yeni tasarımda modern bir görünümü tercih etseler de, bir yandan da nostaljiden kopamamışlar.

Sandık, dikiş makinası, bakırlar, kilimler.. Detaylar ve tamamlayıcı mobilyalarda artık antika sınıfına giren parçalar kullanılmış. Bunlar da en değerli köşelere, dikkat çekecek şekilde yerleşmiş. Bazısı babanneler, bazısı anneannelerden aile yadigarı her parçayı baş tacı etmiş ev sahiplerimiz. "Eskiler bizim için kıymetli, bunların hepsinin anısı, hepsinde yaşanmışlık var" diyor Meryem hanım.

El dokuma halı eşinin anneannesinin kendi elleriyle dokuduğu halı. Gaz lambası anneanneden yadigar. Dikiş makinası eşinin babaannesinden kalma. Üzerine bir tabla kestirilerek bir dresuar gibi değerlendirilmiş. Sandık ev sahibimizin kendi çeyiz sandığı. Üzerindeki kahve öğütücü ise annesinin çeyizinden..

Mutfak komple tadilat ile yenilenmiş. Ahşap ve beyaz kapaklar modern stilde. Bu ikili hem şık, hem de sıcak bir görünüm elde etmek isteyenler için her daim iyi seçenek. Mutfağında büyük boyutlu ahşap bir masa kullanmış Meryem hanım. Dolaplar ile de bu şekilde bütünlük yakalanmış. Mutfağın bu doğal dokusu tavanda gergi tavanda devam ediyor. Bu modern stile tezat, şahane kilime de bayıldık!

Evde iki yaşam alanı var. Biri geniş oturma odası, diğeri salon. Salonda tv kullanılmamış. Misafirlerle rahatça sohbet edilecek, konforlu bir alan oluşturulmuş. Oturma odasında kullanılan tv arkası panel ise sehpa kullanımına izin vermeyen bu şekilde alanlar için iyi bir çözüm.

Bu keyifli, konforlu, modern ama bir o kadar da köklerine bağlı ev sizlere güzel fikirler verecek. Buyrun beraber konuk olalım..