Daha önce, henüz evgezmesi.com'un ilk yayına başladığı zamanlarda, Oya hanımın eşi ve köpekleri ile beraber yaşadıkları kocamaan evlerine konuk olmuştuk . Tabi aradan zaman geçti. Ev sahiplerimiz ailelerine yeni bir minik üye daha ekledi. İki kişilik hayattan bebekli hayata geçince, sosyal hayat el mahkum azalıyor. İnsan madem şehirden kopuyoruz, bari çocukların rahatça oynayabilecekleri bir bahçe, köpekler, kedilerle çevrili bir yaşamın hayalini kuruyor. İşte bu ev gezmemiz de bunun hikayesi. Oya hanımın şehirdeki evi, zaten Türkiye'de yaşayan pek çoğumuzun hayalini kurduğu bahçeli bir ev. Onlar bunu biraz daha ilerletmiş; hayatlarını Hollanda, Almanya sınırında bir köye taşımışlar.

Ev aradıkları dönemde bu evin mutfağını vurulup, "işte bu" demişler.. Nostaljik mutfak çok da iyi durumda. Birkaç rütuşla zarif ve şık olmuş. Bu evin dekorasyonunun çizgisi eski eve kıyasla daha geleneksel. Güçlü renkler, büyük boyutlu, iddialı mobilyalar ve dekora kimlik katan Asya ve oryantal esintiler var. Farklı geçmişlerden parçalar, farklı dokulara sahipler, ama bir şekilde aralarında harika bir uyum yakalıyorlar. Aynı içinde yaşayan ev sahiplerimiz gibi..

Oya hanımın bu yeni evi yine oldukça geniş. Genişlik elbette güzel ama bir evi yenilemeye kalktığınızda, bir yandan da çok iş çıkarıyor. Tadilat uzun süren, yorucu bir süreç olmuş. Sonuç kesinlikle değdi dedirtiyor. Tadilat sürecine ev sahiplerimizin katkısı sadece ustaları bulmak, başlarında beklemek, mobilyacıdan mobilya seçmek olmamış. Duvarların tamamının boyamaları kendilerine ait, mobilyaların da bir kısmını Oya hanım kendisi yenilemiş.

Bu yenileme sürecinde her defasında bir odayı hedeflemiş Oya hanım. Bu bir oda meydan okumalarında, çocuk odası, banyo, salon, mutfak, antre teker teker son halini almış. Küçük çocuk ve köpeklerle birlikte bu yenileme neredeyse bir yıl sürmüş.

Geleneksel formlar, farklı renklerle bir araya gelerek modern bir yüz kazanmış. Oya hanım tekstil ürünleri ve birkaç özel parça ile dekoruna Asya esintiler katmış. Antrede kullandığı Çin dolabı en sevdiği parçalardan biri. 

Detayları fotoğraflara bırakalım. Yaşaması keyifli, her köşesi mutluluk veren bu yaşam dolu eve beraber konuk olalım..