Çiğdem hanım için her şey çocukluğuna giden yeşil koltuk aşkıyla başlamış. Salonunu yenilerken ördek yeşili renkte, kadife kumaşlı modern chesterfield kanepeyi seçtikten sonra, dekorasyonu da bu kanepeye uyumlu parçalarla şekillendirmiş.

Salon dekorasyonu modern ama bir yandan nostaljik bir ruha da sahip. Ev sahibimiz eskiyi seviyor ama bugünden kopuk, 70'lerde kalmış bir evde yaşamak istemiyor. Böyle olunca nostalji detaylarda.. Pikap gibi, eskitme ayna gibi romantik tablolar gibi aksesuarlarda nostalji kendine yer bulmuş.

Çiğdem hanım için her parça özel. Her bir mobilyanın, her aksesuarın seçimi de çokça zaman almış, uzun süren araştırmaların sonucunda seçilmiş. Ev sahibimiz araştırmayı bu kadar sevince, pek çok parçayı daha uygun fiyatlara mal edebilmiş. Örneğin orta sehpa, dresuar ve yan sehpaları hazır almak yerine ayna ve camları bir yerden, metal gövdeyi başka yerden kestirip, bir araya getirmiş. Modellerin tasarımı ise kendine ait. Duvarda çıtalardan yapılmış şık duvar dekorasyonu yine kendi ellerinden çıkma; Çiğdem hanım ve eşinin ortak çalışması ürünü.

Daha kısa süre önce bu tatlı aileye bir minik birey daha katılmış. Küçük çocuklu bu hayatta zaman az, yapacak iş çok. Ama Çiğdem hanım için kendine ayırdığı zaman, eve ayırdığı zaman demek. Öyle çok seviyor, evi için projeler geliştirmeyi, ufak tefek değişimler yapmayı..

Moilyalar Mobba Mobilya'dan. Tablo İstanbul'da 212 Sanat Evi'nden. Halı Şiraze Halı'dan. Aksesuarlar ise bir kısmı internetten, bir kısmı Mega Home'dan. Buyrun bu keyifli eve konuk olalım..