İnsanın büyüdüğü ev, ileride kendi evini tasarlarken stilini bulmasında belirleyici oluyor. Yani anne evine, dekorasyonun ana dili desek pek de yanlış bir şey demiş olmayız. Zaten büyürken her gün gördüklerinin zevki etkilemesi kadar doğal bir şey yok. 

Şimdi evine konuk olduğumuz Gizem hanımın evini tasarlarken ilham perileri, annesi ve kız kardeşi olmuş. Annesi çok uzun yıllardır dekorasyon dergilerinin müdavimi. Tabi durum böyle olunca, ailenin bütün kadınları da dekorasyona meraklı. Ailecek her zaman yaşadıkları ortamları güzelleştirmeye önem vermişler. "Aman, bu da böyle oluversin" demeden kahvelerini güzel sunumlarla içmiş; yemeklerini güzel sofralarda yemişler. Fırsat buldukça evlerinde ufak tefek değişikler yaparak, yaşadıkları alanları güzelleştirmeye çalışmışlar.

Gizem hanımın evine konuk olduğumuz ilk anda, detaylara gösterilmiş olan özen dikkatimizi çekiyor. Küçük çocukların yaşadığı, hareketli ve kalabalık bir ev olmasına karşın, evde çok da sade bir tasarım tercih edilmemiş. Ev sahibimiz şık aksesuarlara dekorasyonunda yer vermeyi seviyor. Tamam konfor, keyif önemli ama insanın yaşadığı yer zarif ve şık da olmalı, mutluluk vermeli düşüncesini benimsiyor.

Aynalar, dekorasyonda ev sahibimizin favorisi. Özellikle salon dekorasyonunun da odağında aynalar var; hem duvarlarda, hem mobilya ve aksesuarlarda.. Salonda iki duvar çok yakın zamanda duvardan duvara aynalar ile kaplanmış. Bu büyük boyutlu aynalar, salona şıklık katmanın yanında odayı çok ferah gösteriyor.

Kapitoneli klasik mobilyalar, konforlu bir çizgiye sahip. Evin keyifli ve şık atmosferini oluşturmada bu seçimler belirleyici. Toprak tonlardan oluşan sıcak renk paleti, ortada shaggy halı, üzerinde orta sehpa yerine kullanılmış kapitoneli puf, kırlentlerle daha da rahatlaşan koltuklar ve odanın odak noktasında şömine.. Bu oda klasik ve şık olduğu kadar, yaşaması da rahat bir salon dekore etmek isteyenler için harika fikirler barındırıyor. Şıklık ise sadece mobilyaların formlarında değil, tamamlayıcı aksesuarlarda sağlanmış. Aynalı tepsiler, taşlı şamdanlar, gösterişli avize, aynalı zigon sehpalar ve aynalı vazolar.. Gizem hanım, ayna detaylarla dekoruna ışıltı katmak istemiş.

Gizem hanımın evi konfor ve şıklığın buluştuğu bir ortam ve bu ikisini bir araya getirmek isteyenlere güzel fikirler verecek. Gezimizin sonunda sunumlardaki detaylara ise dikkat etmeyi unutmayın.. Her konsept sofra, uyumlu tabaklar, bardaklar, peçetelikler, örtü ve servislerle hazırlanıyor. Sofranın stillerine uyumlu masa ortası dekorlarına ise bayıldık!

Gizem hanımın evinden tüm kareler, birbirinden şahane sunumları ile beraber Instagram hesabı @gizemselsunumlar 'da. Buyrun evine konuk olalım..