Bu evin hikayesini anlatmasını rica ettiğimizde, "biz bu hikayeyi baştan yazdık." diyor ev sahibimiz. Hem de ne baştan yazma.. İnşaat halinde olan bir siteden, kaba inşaatı bitmiş bir bloğu referans alarak bu evi almışlar. Ev, ilk planında 4+1 bir dubleks. Alt kat açık mutfaklı 60 metrekarelik bir salon ve uzun ince 17 metrekarelik bir oda; üst kat yatak odaları yer alacak şekilde planlanmış.

Açık mutfak, ev sahiplerimizin hiç bir zaman tercih edecekleri bir plan değil; bir de bunun yanında yerleştirmesi oldukça zor, uzun ince 17 metrekarelik bir oda var. Ne yapsak, etsek derken, zihinde ışıklar yanmış: Salondan biraz çalarak bu odayı mutfak yapmak. Mutfak ve salonu birbirinden ayırıp, bir odayı kaybetme pahasına çok daha kullanışlı bir plana sahip olmak. Ev henüz inşaat halinde olduğu için, istedikleri değişimleri yapmak kolay olmuş. Tek bir engel var: o da ortadaki taşıyıcı kolon. 

Bu sıkıntıyı mutfak planını, kolonun etrafında tasarlayarak çözmüş ev sahiplerimiz. Yeni mutfak 28 metrekarelik koca bir alana sahip. Kolon araya alınarak, koridor tipi ve ada mutfak arasında, hibrit bir çözüm üretilmiş. Kolonun bir kısmı derin bir dolap, bir kısmı ada mutfak ile değerlenmiş. Kolon yüzeyi tezgah arasında kullanılan seramikler ile kaplanarak, bütünlük sağlanmış.

Gelelim tasarıma.. Çünkü bu mutfağın renk ve desen seçimleri, mutfağa giren herkes üzerinde pozitif bir etki bırakıyor. Ne de olsa bu ev denize komşu, su yeşili ana renk, bir Antalya evine çok yakışmış. 

Ev sahiplerimiz müteahhitin projesindeki hiç bir malzemeyi kullanmamışlar. Seramiklerden, dolaplara, eviye ve tezgaha her şey kendi seçimleri.

"Madem sıfırdan mutfak yapıyoruz, her şeyi de kendi seçme imkanımız var, neden standart bir tasarım yapalım?" demişler. Renkler ve mutfak düzeni ile özgün, kendi kimliği olan bir dekorasyon yakalamışlar. 

Mutfak dolaplarında beklenmedik bir renk seçilmiş. Su yeşili! Örnek bir çalışmadan beğendiği bu rengi, alt ve üst kapaklarda kadife dokuda, beyaz tezgah ile beraber kullanmış ev sahibimiz. Tezgah arası seramikler desenli. Bu seçimler mutfağın genel havasını oluşturmada çok etkili olmuşlar.

Dekorasyonda nostaljik detay çok; renk kendi kendine harika bir seçim. Tel duvar rafı, chesterfield mutfak köşesi yine bu nostaljik hissi tamamlayan seçimler. Mutfak köşesi oldukça geniş; pek de tatlı! Yine renkler harmanlanmış; pembe, sarı ve su yeşili, mutfağın bu köşesini canlandırmış. Farklı renk mutfaklar için dekorasyon fikirlerini yazmıştık. Bu mutfağı beğendiyseniz, başka farklı renkli mutfaklardan ilham alın.

Ev sahibimiz evinin dekorasyon günlüğünü yazdığı bir Instagram hesabı da açmış. @evimdensipsak 'dan takipte kalabilirsiniz. Buyrun konuk olalım..