Koca bir evi baştan aşağı yenilemek. Yetmez gibi üzerine yeni mobilyalar seçmek. Bu süreçte bir de düğün hazırlıkları ile uğraşmak ve tabi çeyiz düzmek.. Bu süreç çok fazla seçim, çok fazla araştırma ve her aşamada çokça kararsızlık demek. Tamam abartmayalım, bu zamanın sıkıntısı çok, ama bir o kadar da keyifli. Şimdi elinde kahvesi evinin keyfini çıkarırken, tadilat zamanlarını gülümseyerek hatırlıyor, hepsine değdi diyor ev sahibimiz.

2 kişilik bir aile olsalar da evleri oldukça büyük. Bu sebeple hiç bir oda sıkışmamış; her işlev için farklı alanlar ayrılabilmiş. Giyinme odası ayrı, çamaşır odası ayrı, hatta hobi odası yapmayı düşündükleri bir boş odaları da var. 

Ev dekorasyonunda renkleri sevmiyor ev sahibimiz. Zaten evinde de balkon dışında aksesuarlarda da, mobilyalarda da renk kullanmayı tercih etmemiş. Gri, beyaz ve siyah evin ana renkleri. Sadelik mobilya seçimlerinde ön planda, ama bu sadelik sıkıcılık eş değer değil. Öne çıkan parçaların tamamında kalite ön planda. Salonda zigonlar, mermer orta ve yan sehpa, gösterişli avizeler bunlara güzel örnekler.. Bu haliyle salonda sade ve sofistike bir atmosfer hakim.

Evin duvar rengi gri, beyaz süpürgeliklerle beraber alana modern bir görünüm kazandırmada etkili. Duvar rengi Filli Boya Agave 15.

Zemin seramikleri Yurtbay Seramik'ten. 

Salon mobilyaları İstanbul Masko Atalar Mobilya'dan. Şık avizeler yine Masko Aksoy Aydınlatma'dan. 

Mutfak dolaplarında yenileme sınırlı tutulmuş. Tüm dolapları yenilemek yerine sadece kapakları değiştirmişler. Kapakların değişimi ve süpürgeliklerin yapımı ise ev sahibimizin babasının ellerinden.

Bu şık ev, ev sahibimizin hayatı ve çeyiz alışverişi tecrübeleriyle beraber Instagram'da @evedaiirhersey 'de. Buyrun konuk olalım..