Figen hanımın çatı katında keyifli dünyası, her köşe hem yaşamlarını kolaylaştırmak, hem de evde geçirdikleri zamanların tadını almak düşüncesi ön planda tutularak, her detayı özenle planlanmış. Sıcak renkler, zevkli köşelerle, fotoğraflara bakarken bile içimizi ısıtan, bu zevkli ev ortaya çıkmış.

Çatı katı bir ev dekore etmek, belli zorlukları da beraberinde getiriyor. Tavan yüksekliği dışında, alan da çok geniş değil; Figen hanım kullanımına uygun değişiklikler yaparak, bu dezavantajları avantaja döndürüp, farklı ve ferah bir ev ortaya çıkarmış. Mutfağın önceden çok da sık kullanılmayan bir balkonu varmış. Çalışan bir anne olan ev sahibimiz, akşamları ailesi ile geçireceği zamanlarda mutfakta yalnız kalınca, ev sahiplerimiz çareyi bu balkonu mutfağa katarak, burada bir oturma alanı oluşturmada bulmuşlar. Köşe koltuk ve televizyonun kullanıldığı bu alan, şimdilerde evde en çok zaman geçirilen bölüm. Mutfaktaki kırmızı, beyaz kareli desenlerle İtalyan esintisi, oturma bölümünde de kırmızı detaylarla sıcacık bir havaya bürünmüş.

Evin diğer köşeleri yine, çatı katının dezavantajını ortadan kaldıracak şekilde planlanmış. Gömme yataklı dolap, yatak odasına hem yatak, hem de dolap sığdırmaya imkan veriyor. Figen hanım bu dolabı detaylıca planlayıp, yaptırmış. Sözü detaylara bırakalım, buyrun bu keyifli eve konuk olalım..