Köy havası almak ister misiniz? O zaman gelin sizinle Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan Nalan Hanım'a konuk olalım.

Daha önce şehirdeki eviyle birçoğumuzun kalbini çalmıştı Nalan Hanım. Zevkini o zamandan anlamıştık. Şimdi de sıra köy evine geldi.

Köyde aileden kalma eski bir ev varmış. Eşi ile hep oraya bir şeyler yapmayı düşünmüşler. Ama zamanla ev kendiliğinden yıkılmış.

Sonra ailemiz köy için yeni bir ev yapmaya karar vermiş. İki katlı 144 m2'lik betonarme evin yapımı bu şekilde başlamış.

Yaklaşık 2 yıl süren yapım aşamasından sonra evin iç kısmı tamamlanmış. Bahçenin düzenlenmesi de zamana yayılmış.

İki katlı evin planı yapılırken alt kat açık konsept tasarlanmış. Girişin hemen sağında salon yer almış. Karşı köşeye de açık mutfak gelmiş.

Bahçeli eve ekstra kış bahçesi de ekleyen ev sahiplerimiz, burada bir sobaya yer vermiş. Böylece burası yaz-kış kullanılır hale gelmiş.

Evin üst katlarında yatak odaları tasarlanmış. Yatak odalarından biri daha geniş olduğu için oraya küçük bir okuma alanı yapılmış.

Oldum olası evinde samimiyeti önemseyen Nalan Hanım köy evinde de bundan vazgeçmemiş. Bu defa country çizgiden ziyade İskandinav ve bohem detayları daha çok arttırmış.

Açık renkler, ahşaplar, hasırlar ve bitkilerin kaynaştığı köy evi katlar arasında kullanılan cam tuğlalar ile cazibesini iyice belli etmiş.

Birçok sürpriz kareyle karşılaşacağınız evimize geçmeden önce şuraya bir not bırakalım:

Takip etmek isteyenler için ev sahibimizin Instagram adresi: @nalansesen

Buyurun konuk olalım.