Nedir Bu Country Stil?

Biri country stil mi dedi? İşte o zaman tam doğru yerdesiniz. Çünkü bugün sizin için deyim yerindeyse country stilin "içini deşeceğiz".

Öncelikle şu country stilin ne olduğundan başlayalım. Eminiz yanıtını biliyorsunuzdur ama bir de bizden duyun! Country stil, kırsal yaşamdan esinlenen tarz olarak tanımlanıyor. Fakat aslında bu tarzı bizim ülkenin koşullarına göre yorumladığımızda nostaljik parçaların kullanıldığı, klasik ama şirin bir görünümün yaratıldığı eski dönem evleri olarak düşünebilirsiniz. Şimdi genel bir tanım yaptığımıza göre asıl meseleye geçelim...

Country stile karşı "boş değilseniz" bu stilin de kendi içinde tarzlara ayrıldığını bilmelisiniz. Country stilin; Amerikan country, İngiliz country ve Fransız country şeklindeki farklı tarzları var. Hepsi genel olarak country stilin ruhuna sadık kalır ama çeşitli farklılıklarla birbirinden ayrılırlar. Country tarzın da tarzları hakkında detaylı bilgi alabilmeniz için şuraya mutlaka uğrayın!

Nedir Bu Country Stil?

Hangi Renkleri Kullanacaksınız?

Klasik bir country stil için seçmen gereken renklerin hepsi de birbirinden iç açıcı. Beyaz, bej, krem gibi nötr tonlar ve pastel tonlar yanına pembeleri, mavileri, yeşilleri ve sarıları alıp harikalar yaratıyor. Burada dikkat edeceğiniz renklerin oranını iyi ayarlamak ve olabildiğince canlı renklerin de açık tonlarını kullanmak. Country bir stil aynı zamanda ferah bir stildir. Bu yüzden karmaşa yaratmayacak şekilde renklendirin evinizi!

Berjer, Country, Fon perde, Orta sehpa, Pastel renkler, Pembe, Salon, Perde

Nedir Bu Country Stil?

Nasıl Mobilya?

Hemen cevaplıyoruz: ahşap. country stil, için doğallık ve nostalji başroldeyken ahşabın kullanılmaması, country'e haksızlık olur. Seçeceğiniz koltukların ahşap oymalı başlıklı ve özellikle yerden yüksek olmasına dikkat edin. Bir de koltuklarınızın ayaklarında zarif görünüm sağlayan şekilleri ön planda tutun. Lükens gibi. Seçeceğiniz mobilyaları desenli kullanıp kullanmamak da ortamın sadelik oranına bağlı.

Country, Fon perde, Halı, Mavi, Pembe, Salon, Perde

Nedir Bu Country Stil?

Desen Demişken...

Evet desen demişken country stilin sevdiği desenlerden söz etmeden olmaz. Country stil doğaya özgü ne varsa seviyor. Çiçekleri, küçük kelebekleri ve ekoseleri. Country stile göre dekorasyon yaparken bu desenlerden mutlaka yararlanmalısınız. Ama seçeceğiniz desenler küçük boyutlu olsun ve her yeri desene boğmayın. Örneğin koltuk takımında deseni sevenlerdensinizdir. Desenlerin çok kalabalık görünmemesi adına berjerlerinizi desenli, kanepelerinizi sade kullanabilirsin.

Berjer, Country, Pembe, Sehpa, Yeşil

Nedir Bu Country Stil?

Peki Ya Duvarlar?

Sıra duvarlarda. Country stile göre dekore edeceğiniz eviniz için duvar dekorasyonunda size en çok kullanılan iki seçeneği sunalım. Bunlardan ilki, duvar kağıtları.

Bilirsiniz, country stil çiçekleri, kuşları, böcekleri seviyor. Böcek deyip abartmayalım ama floral desenler ve küçük kelebekler özellikle en sevdikleri. Bu yüzden, duvar kağıdını kullanacağınız oda, genel olarak sade bir görünümdeyse desenli duvar kağılarını kullanabilirsiniz. Ama deseni perdede, koltukta ya da diğer döşemelerde kullandıysanız artık durmanız gerekir!

Makyaj masası, Puf, Pembe, Duvar kağıdı, Ayna, Yatak Odası

Nedir Bu Country Stil?

Odanıza Taş Duvarlar Örün!

Country stildeki duvar dekorasyonunuz için diğer bir seçeneğiniz de doğanın tam da içinden gelen taş duvarlar. Nostaljik görünümün modern şekilde yorumlanmasıyla evlerde kullanılan taş duvarların ortama kattğıı etki çok farklı. Tabi bu biraz zahmetli bir süreç diyorsanız taş duvar desenli duvar kağıtları da diğer bir alternatifiniz olabilir.

Şamdan, Taş duvar, Hasır sepet

Nedir Bu Country Stil?

Aydınlanmak Da İstiyorsunuz Tabi!

Aydınlatma için size vereceğimiz fikirle hem aydınlanabilirsin hem de evinizi countrynin ruhuna göre aydınlatabilirsiniz. Country stilde abajurlar, avizeler ve aplikler diğer aydınlatmalardan daha öne çıkıyor. Salonunuz için country dekorasyon düşünüyorsanız klasik görünümlü avizeleri; yatak odanızız için çiçek desenli ya da sade abajurları; mutfağın için de aplikleri kullanabilirsiniz.

Avize, Aydınlatma, Berjer, Country, Mavi, Pembe, Perde, Salon, Yan sehpa

Nedir Bu Country Stil?

Basma Çiçekli Mi? Sade mi?

Country stile göre yapacağınız dekorasyonda her ikisini de kullanabiliyorsunuz. Yine burada da sadelik belirleyici. Genel olarak desen kullandıysanız perdenizi tek renk seçin. Desen kullanmadıysanız şöyle desenli ahşap kornişle tamamlanan rustik bir perde hiç de fena olmaz.

Berjer, Country, Dekoratif Objeler, Mavi, Pembe, Perde, Salon

Nedir Bu Country Stil?

Aksesuar Olmadan Olmaz!

Gerçekten de öyle. Özellikle country stil, aksesuarlarla karakter kazanıyor. Burada, size ilk olarak ahşap çerçeveleri önereceğiz. Ahşap çerçeveler ortamla çok iyi uyuşan aksesuarlar çünkü. Bu çerçeveleri, isterseniz boyayarak isterseniz içine sevdiğiniz fotoğrafları yerleştirerek ya da kurutulmuş bir çiçeği çerçeveleyerek kullanabilirsiniz. Diğer seçeneğiniz de oymalı aynalar. Aynanın ışıltısı zaten ortamı bambaşka bir hale getiriyor bir de bunu countrynin sevdiği gibi oymalı, varaklı şekilde kullanırsanız her şey yerine oturur.

Dekoratif Objeler, Duvar dekorasyonu, Şömine

Nedir Bu Country Stil?

Zemine Ayak Basma Zamanı.

Zeminlerin kostümü halı seçiminde sıra. Country stile göre açık renkli bir jüt halı ya da havsız sade tonlarda halıları tercih edebilirsiniz. Country stil için genel olarak ahşap zemin kaplamalarının kullanılması uygun. Bu yüzden halı seçerken seçeceğiniz tonun zemin kaplasıyla uyumuna da dikkat edin. Koyu renk bir ahşapsa halı daha açık renk olması. Tam tersi ahşap açık renkse de halı biraz daha koyu olabilir ama çok koyuya kaçmayın. Burada seçebileceğiniz renk tonları; krem, bej, fildişi ve çok belirgin olmayan desenlerle süslü beyaz halılar olabilir.

Country stile göre tavsiyeler bizden, yaptığınız dekorasyonu bizimle paylaşmak da sizden...

Salon, Orta sehpa, Beyaz halı, Halı, Pastel renkler, Pembe, Mavi